Invata copilul sa se fereasca singur de gripa!

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 13:53
2532 citiri
Invata copilul sa se fereasca singur de gripa!

Daca acasa mama face tot ce trebuie ca sa-si apere micutul de efectele nedorite ale gripei care deja a inceput sa se manifeste si la noi, aceasta are datoria sa-l invete pe copil cum sa se fereasca si singur de aceat pericol, la scoala, intre colegi, in colectivitate, unde orice boala se transmite mult mai usor de la unul la altul.

Copilul trebuie sa stie de acasa ca, inainte de a se aseza la masa, trebuie sa se spele pe maini. Acelasi lucru trebuie sa-l faca si la scoala inainde de a-si servi gustarea din pauza mare, dar si ori de cate ori merge la toaleta. Se stie ca obiceiurile bune se invata de acasa, din familie, si se pastreaza toata viata, ca o zestre de nepretuit.

Copiii sunt prieteni buni, indiferent de culoarea pielii ori de apartenenta religioasa sau politica, lucruri care-i preocupa, de regula, pe adulti. Pe copii ii intereseaza sa se simta bine impreuna atunci cand se joaca. Sufletul lor este curat si simplu, necomplicat, nepretentios. Ei intre ei, copiii, se poarta ca fratii. Si totusi, copilul tau trebuie sa stie si niste lucruri utile pentru el, de aceea si trebuie ajutat sa le invete.

Cum isi imparte pachetelul cu altii

Copiii sunt pofticiosi, cer unul de altul, iar tu, ca mama, ar trebui sa stii cam cum se poarta colegul de banca sau colegul de clasa cu care copilul tau se intelege cel mai bine.

Daca stii ca-si impart sandvisul, atunci taie feliile de paine in bucati mai mici si invata-ti copilul cum sa-si serveasca prietenul, daca acesta ii cere, si sa nu-i mai intinda felia de paine din care sa muste.

La fel se intampla si cu marul, fructul care, de obicei, se pune cel mai des, dimineata, langa pachetelul cu gustare. Oricui, indiferent de varsta, i se face pofta atunci cand vede pe un altul muscand dintr-un mar si mestecand zdravan pulpa fructului.

Cu siguranta, colegul de banca al copilului va cere si el "o gura" de mar, asa cum se obisnuieste intre copii. Daca stii ca, de regula, se intampla acest lucru, taie marul in felii si explica-i copilului de ce procedezi asa si invata-l cum sa-si serveasca prietenul sau colegul.

La scoala, in cele patru, cinci ore, copilul are nevoie si de apa, de un bidonas numai al lui, din care sa bea numai el, iar copilul trebuie sa stie acest lucru tot de acasa, de la mama. In aceasta perioada mai ales este de preferat ceaiul cu multa lamaie in locul bauturilor racoritoare dulci care se vand la chioscul scolii.

Mamele nu trebuie sa faca marea greseala de a nu-si mai trimite copilul la scoala de teama ca ar putea face gripa. O igiena corecta si o alimentatie sanatoasa, bogata in nutrientii necesari care sa-i mentina imunitatea in limite normale, ii pot fi copilului de ajutor.

Si nu tine copilul numai in casa, ca nu-i bine! Lasa-l sa participle la toate activitatile extrascolare si permite-i sa se intalneasca si sa se joace afara, sub supravegherea unui adult, desigur, cu copii de varsta lui.

Sa avem sanatate!

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#gripa copii, #gustari copii scoala, #raceala copii scoala prevenire , #gripa