Infatisarea macho este data de hormonii feminini

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 14:49 4169 citiri

In mod paradoxal, nu testosteronul este responsabil pentru infatisarea de macho a barbatilor, ci hormonii feminini, mai cu seama estrogenul.

Astfel ca Agentul 007, jucat de Daniel Craig, ar trebui sa multumeasca laturii sale feminine pentru lookul sau cu lipici la sexul slab, conform The Telegraph.

Chiar daca pe testosteron se da vina intotdeauna pentru infatisarea masculina si agresivitatea barbatilor, responsabilul este de fapt estrogenul. Testele de laborator pe cobai au aratat ca exemplarele masculine cu un nivel mare de estrogen erau cele mai agresive, cele mai inclinate sa se lupte si sa-si marcheze teritoriul.

Practic, expunerea la estrogen de timpuriu masculinizeaza baietii, au concluzionat cercetatorii de la Universitatea California.

Estrogenul este cel care regleaza ciclul menstrual in cazul femeilor, el raspunzand si de schimbarile ce au loc in corpul tinerei fete, la pubertate. Testosteronul este "vinovat" de cresterea parului pe corp si de ingrosarea vocii, in cazul baietilor.

Excesul de hormoni feminini masculinizeaza femeile

Dar atat femeile, cat si barbatii produc, in mod natural, mici cantitati din ambii hormoni.

Studiile recente au aratat ca tot estrogenul este acela care opreste cresterea oaselor. In cazul baietilor care continua sa creasca este clar ca nu exista estrogen.

Testele de laborator au mai aratat ca excesul de estrogen, in cazul femelelor cobai, a avut ca urmare comportamentul masculin, agresiv, femelele atacand si masculii, fapt care, in mod normal, nu se intampla aproape niciodata.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News