Incepe activ sa slabesti: 4 pasi concreti care sa te duca in directia buna

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 11:43
35277 citiri
Incepe activ sa slabesti: 4 pasi concreti care sa te duca in directia buna
Foto: Arhiva personala/Dani Grigore

Diete si programe de slabit miraculoase nu exista. Sa slabesti intr-un mod pasiv este imposibil. Singurul mod in care poti incepe cu adevarat sa slabesti este sa capeti noi obiceiuri. Obiceiuri sanatoase prin care iti poti modifica comportamentul.

Pentru inceput, daca vrei sa slabesti, trebuie sa decizi si sa constientizezi faptul ca esti dispus sa faci eforturile necesare pentru a ajunge la greutatea sau forma mult visata.

Incepe prin a aplica pe rand urmatoarele sfaturi, pana cand acestea vor deveni obiceiuri.

1. Fa miscare in zilele libere

In weekend sau cand avem zile libere tindem sa lenevim, sa facem curat prin casa sau sa iesim in oras. Foarte putini sunt cei care doresc sa faca miscare in timpul lor liber.

Este indeajuns sa faci 30 de minute de fitness sau jogging si, in cateva saptamani, vei deprinde un obicei sanatos care te va ajuta sa slabesti.

In plus, zilnic mananci, consumand calorii nenumarate, de ce nu ai face si miscare zilnic, astfel incat sa arzi o parte din acele calorii?

2. Mananca mai multe fructe si legume

Daca trebuie sa slabesti, pentru inceput trebuie "sa-ti pacalesti" stomacul. Cea mai naturala metoda este sa consumi cat mai multe fructe si legume.

Legumele si fructele te ajuta sa slabesti, deoarece acestea sunt satioase si contin fibre. Ele te vor ajuta sa elimini senzatia de foame dintre mese. Astfel, nu vei mai vrea sa consumi gustari. Gustari care de cele mai multe ori ingrasa sau sunt bogate in calorii.

De asemenea, din fructe iti iei doza de zahar necesara zilnic. Eliminand in acest fel nevoia de dulciuri.

Citeste mai multe despre avantajele unei alimentatii naturale.

3. Fa antrenamente de forta

Nu trebuie sa faci antrenamente de forta pentru a creste masa musculara. Nu trebuie sa te fortezi. Dar poti face antrenamente de forta pentru a antrena muschii si sa accelerezi ritmul de ardere a caloriilor.

Pentru forta si miscarea muschilor, corpul nostru trebuie sa arda calorii pentru energie. Iar prin exercitii de forta, in special pentru grupe mari de muschi, procesul de ardere a caloriilor creste considerabil.

Antreneaza-ti grupele mari de muschi, precum pieptul, spatele si picioarele. Pe langa tonifierea care te face sa arati mai zvelt, consumul de calorii te va ajuta sa slabesti si sa dai jos din grasimea de pe corp.

4. Creste doza de proteine

Ai putea crede ca acest pas se face pentru cresterea in masa musculara. Motivul principal este insa acela ca proteinele te ajuta la mentinearea starii de satietate. Consumand destule proteine, nu te vei ridica de la masa cu senzatia de foame.

Un alt beneficiu al unei diete bogate in proteine este dat de proprietatea proteinelor de a accelera metabolismul.

Astfel, consumul de calorii inceput prin efectuarea exercitiilor de forta de la punctul 3 este accelerat de proprietatea proteinelor de accelerare a metabolismului.

In loc de concluzie

Daca simti ca trebuie sa slabesti, este important sa intelegi ca trebuie sa-ti dezvolti anumite obiceiuri sanatoase. Aceste obiceiuri te vor ajuta sa accelerezi procesul de slabire demarat de o dieta.

Nu poti slabi in mod pasiv. Trebuie sa fii activ, sa faci pasi in vederea atingerii telului. Indiferent daca mergi la sala sau nu, incepe sa faci miscare in timpul liber. De asemenea, modifica-ti dieta si incepe sa consumi cat mai multe legume, fructe si proteine.

Tu ce alte obiceiuri pentru a incepe sa slabesti crezi ca exista?

Citeste si cum sa slabesti cu cap, asa incat sa nu te ingrasi imediat la loc, dar si cum sa dai jos mai mult de la nivelul burtii.

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

https://www.facebook.com/danigrigorecoach/

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#4 pasi concreti ca sa slabesti, #sfaturi slabire antrenor fitness, #sfaturi nutritie slabire, #Dani Grigore antrenor fitness , #metode slabire