In numele stiintei: Si-a injectat un tratament netestat pentru herpes si a fost gasit mort

Joi, 03 Mai 2018, ora 07:42
9944 citiri
In numele stiintei: Si-a injectat un tratament netestat pentru herpes si a fost gasit mort
Foto: Captura video YouTube/B & F News

In octombrie anul trecut, o stire facea inconjurul lumii. Aaron Traywick, care conducea o companie ce-si dorea sa revolutioneze medicina, se injecta in vazul tuturor, la o conferinta din Texas, cu un tratament pentru herpes, netestat inca.

La circa sase luni de la acest gest, Traywick, in varsta de 28 de ani, a fost gasit mort intr-un spa din Washington DC.

Desi nu a fost anuntata inca o cauza a decesului, cei mai multi banuiesc ca are de-a face cu gestul sau din toamna anului trecut. Atunci, el a socat audienta, dandu-si jos pantalonii si injectandu-se in picior cu un tratament experimental pentru herpes, aminteste ScienceAlert.

Cand a fost intrebat daca tratamentul genetic pe care si l-a administrat a fost testat clinic, a spus ca "nu", dar ca, daca acesta va avea succes, urmatorul pas va fi tratamentul pentru cancer.

Traywick facea parte dintr-un grup de oameni care isi spun "biohackeri", care sunt de parere ca dureaza prea mult pana ce tratamentele sunt aprobate de forul suprem din SUA, Food and Drug Administration (FDA).

Adesea, acesti oameni se ofera ei insisi cobai pentru testarea diferitelor tratamente, pe care si le administreaza singuri. Asta pentru ca testele clinice costa uneori exorbitant si e nevoie de ani multi pana se ajunge la concluzii si la iesirea propriu-zisa pe piata a tratamentelor accesibile omului de rand.

Traywick conducea o companie care incerca sa gaseasca tratamente viabile pentru o serie de boli, Ascendance Biomedical. Herpesul era una dintre acestea.

Termenul de "biohacking", domeniu in care activa Ascendance Biomedical si, in speta, Traywick, se refera la combinatia dintre biologie si "etica" unui hacker, insa motivatia e intotdeauna una pozitiva, in slujba omului.

A.P.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#injectat tratament herpes murit, #Aaron Traywick tratament herpes, #Aaron Traywick gasit mort, #biohacking, #biohackeri, #tratament herpes, #tratamente experimentale , #tratament