Importanța mănușilor de protecție și unde să le folosim

Advertorial
Miercuri, 03 Noiembrie 2021, ora 18:45
6284 citiri
Importanța mănușilor de protecție și unde să le folosim
manusi nitril FOTO: freepik.com

Mănușile de unica folosință devin din ce în ce mai râspândite, în aproape toate industriile. Deși nu oferă întotdeauna un nivel ridicat de rezistență la tăiere sau la puncție, acestea au devenit de neprețuit pentru mediile de lucru în care este nevoie de un strat rapid și ușor de protecție, precum în spitale și centre medicale, cabinete, saloane de înfrumusețare, zone de prelucrare a alimentelor, service-uri auto și multe alte industrii. Există o serie de motive esențiale, pentru care mănușile de unică folosință au devenit un standard general pentru protecție.

Deoarece mănușile de unică folosință sunt ieftine și ușor de utilizat și de schimbat, este foarte facil să le folosiți pentru a preveni orice fel de contaminare încrucișată, în orice situație întâmpinată. Indiferent de tipul lor, mănuși din latex sau mănuși din nitril, eficiența lor este la fel de ridicată. Practic, la orice loc de muncă, exista riscul contaminarii încrucișate, indiferent dacă este vorba despre substanțe chimice, alimente sau fluide corporale. Utilizarea mănușilor de unică folosință pentru sarcini separate vă ajută să reduceți răspândirirea germenilor și a bacteriilor.

În special în industria medicală, utilizarea mănușilor de unică folosință protejează asistentele și medicii de o mare varietate de pericole potențiale. Folosirea mănușilor medicale și schimbarea acestora între sarcini, poate reduce foarte mult răspândirea rapidă a bolilor și a maladiilor care există în spitale și cabinete medicale. Un lucru important de reținut, mai ales cu riscul de germeni periculoși, este să îndepărtați corect și atent mănușa, astfel încât să nu se contamineze mâinile.

Indiferent de mediul de lucru, mănușile de unică folosință vă vor ajuta să vă protejați împotriva substanțelor necunoscute și neașteptate pe care le puteți întâlni, deoarece adaugă un strat suplimentar de protecție asupra pielii. Majoritatea mănușilor de unică folosință sunt foarte subțiri, deci nu ar trebui să influențeze dexteritatea sau sensibilitatea tactilă, de care ați putea avea nevoie pentru a finaliza sarcinile propuse.

Mănusile de calitate medicală sunt piese vitale ale echipamentului de protecție personală, pentru multe medii profesionale. Deși sunt cel mai des utilizate de medici, mănușile medicale de unică folosință sunt, de asemenea, necesare pentru îngrijitori, manipulanți din alimentatie, stomatologi și alți profesioniști. Oriunde sănătatea și igiena sunt preocupările principale, mănușile de protecție sunt esențiale. Acestea contribuie la stoparea răspândirii germenilor și virușilor, promovând atât siguranța angajaților, cât și pe cea a celor cu care intră în contact.

Pe lângă folosirea mănușilor de unică folosință, este foarte important să fie folosite și alte echipamente de protecție, precum halatele de unică folosință, acoperitorii de pantofi și acoperitorii de păr, iar în anumite cazuri, chiar și combinezoanele de protecție.

Spitalele și cabinetele medicale sunt pline de riscuri de contaminare pentru medici, lucratori sanitari, furnizorii medicali, pacienți, aparținători și oricine altcineva intră în unitate. Astfel, una dintre cele mai bune modalități de a ajuta la reducerea riscului contaminării este reprezentată de purtarea acoperitorilor de pantofi care se aplică de la un dozator automat și apoi se îndepărtează cu un dispozitiv special. Aparatele automate pentru acoperitori pantofi au mai multe avantaje: operează rapid, sunt eficiente și durabile. Păstrează podelele curate și prin utilizarea acestui tip de acoperitori este evitat riscul de infecție încrucișată.

Având o gamă vastă de produse profesionale, accesorii și echipamente precum de protectie: mănuși nitril, halate chirurgicale, acoperitor par și halate vizitator, Sanito.ro este cea mai bună sursă de achiziționare a soluțiilor igienice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#manusi, #manusi nitril, #echipamnt de protectie , #sanatate