Igienizarea mainilor si dezinfectarea suprafetelor ne ajuta sa stam departe de boli

Advertorial
Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 12:55
12672 citiri
Igienizarea mainilor si dezinfectarea suprafetelor ne ajuta sa stam departe de boli

Mentinerea mainilor curate si igienizate ajuta la prevenirea raspandirii germenilor si a bolilor. De aceea, primul pas pentru pastrarea sanatatii este spalarea mainilor cu apa si sapun profesional sau igienizarea lor folosind dezinfectanti pentru maini, precum cei comercializati pe magazinul online Sanito.ro.

Astfel, aceste solutii reprezinta cea mai buna modalitate de a reduce numarul de germeni preluati pe maini de pe suprafete diverse.

Daca sapunul si apa nu sunt disponibile, utilizati un produs igienizant pe baza de alcool, care sa contina cel putin 60% alcool, cum ar fi spirtul si bineinteles, solutiile dezinfectante.

Dezinfectantii pentru maini pe baza de alcool pot reduce rapid numarul de germeni de pe maini.

Mai mult decat atat, trebuie sa se tina cont de faptul ca dezinfectantii pentru maini nu sunt la fel de eficienti atunci cand mainile sunt vizibil murdare sau grase si de aceea, este bine sa spalam mai intai mainile cu apa si sapun si sa le igienizam ulterior cu dezinfectant.

Cum se folosesc dezinfectantii?

- Aplicati produsul pe palma unei maini (cititi eticheta pentru a afla cantitatea corecta);

- Frecati-va solutia in palme;

- Continuati curatarea prin intinderea produsului pe toata suprafata mainilor si a degetelor, pana cand mainile raman uscate.

- Fiti atenti, deoarece inghitirea dezinfectantilor pentru maini pe baza de alcool poate provoca intoxicatii.

De ce este importanta igiena?

Igiena este deosebit de importanta in caz de urgenta, cum ar fi catastrofele naturale sau pandemiile. Acestea limiteaza desfasurarea, in conditii normale a mersului vietii.

Prima regula cand vine vorba despre igiena este sa spalam mainile cu sapun lichid sau spuma si cu apa din abundenta.

Procesul trebuie realizat dupa si inainte de masa, dupa ce manipulam gunoiul, dupa ce folosim toaleta, cand preparam mancarea, dupa ce atingem animalele, manipulam hrana acestora sau deseurile lor. Situatiile sunt multiple.

Pe langa igienizarea mainilor corespunzator, este esential sa igienizam corect si suprafetele din casa sau de la birou, astfel incat raspandirea germenilor sa fie limitata.

Curatenia se mentine cu ajutorul detergentilor pentru suprafete si pentru podelele birourilor, insa si cu ajutorul covoraselor profesionale dezinfectante, menite sa protejeze suprafetele si sa capteze murdaria, sa absoarba umezeala de pe talpi sau sa dezinfecteze prin proprietatile cu care au fost construite.

Covorasul de intrare dezinfectant este tot mai des intalnit in spitale, clinici si saloane de infrumusetare. Acest tip de covor curata si dezinfecteaza cu usurinta pantofii.

Este recomandat sa fie utilizat la intrarea in toate locurile unde igiena este esentiala, unde accesul germenilor trebuie stopat sau unde mancarea este manipulata si / sau prelucrata.

In plus, covorasele de tip Sticky Mat pot avea o eficienta de 99,9% atunci cand sunt utilizate si aplicate corect si cand straturile sunt curatate de uzura.Acestea au un sistem de eliminare a prafului si a impuritatilor certificat ISO.

Pentru mai multe informatii si pentru a vizualiza intreaga gama de produse, puteti intra oricand pe site-ul magazinului Sanito.ro. Magazinul are peste 14 ani de experienta si mii de clienti multumiti.

Produsele de igiena a mainilor, corporala, dar si pentru curatarea eficienta a diferitelor suprafete sunt ideale pentru a evita problemele de sanatate.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#solutii protectie dezinfectare, #produse dezinfectare online , #igiena