Cu ce înlocuim carnea la masă. Legumele care asigură proteinele necesare

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 04:006711 citiri
Cu ce înlocuim carnea la masă. Legumele care asigură proteinele necesare
Ciupercile, printre legumele care pot înlocui carnea FOTO Pixabay

Carnea este o sursă garantată de proteine, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces. Fie că trebuie să fie redusă din motive medicale, fie că preferați un regim vegeterian sau vegan, există mai multe legume care, pe lângă faptul că oferă proteinele și nutrienții de care organismul are nevoie, sunt și foarte gustoase.

Legumele cu care poate fi înlocuită carnea

Ciuperci

Nutriționistul Gianluca Mech a explicat că aceste legume au o textură bogată, cărnoasă, sunt bogate în proteine și extrem de sățioase. Ele pot să fie preparate în numeroase feluri și sunt foarte gustoase.

Vinete

Cu toate că are puține calorii, este o legumă care ține de foame și are cantități semnificative de minerale, vitamine, fibre și antioxidanți.

Linte

Lintea este cea mai bună variantă pentru a înlocui carnea tocată. Este ieftină, se gătește rapid și este bogată în calciu, fier și potasiu.

Edamame și mazăre

Edamamele conțin proteine, fibre, acizi grași omega 3 și omega 6, dar și vitamine și minerale (A, C, K, B1, B2, B3, B5, magneziu, potasiu, zinc, fosfor). Mazărea oferă, de asemenea, cantitatea ideală de proteine de care avem nevoie fără a consuma carne.

Conopidă

Conopida conține colină, un nutrient esențial pentru memorie și starea de bine. Ideală pentru înlocuirea cărnii de pui, conține antioxidanți și sulforan, care previne cancerul.

Cartofi

Oamenii văd adesea cartofii drept o garnitură pentru carne, o combinație care nu este recomandată. Pot fi, însă, consumați ca fel principal. Mai mult, se gătesc în numeroase feluri și sunt foarte gustoși.

Jackfruit

Deși este un fruct, servește perfect ca înlocuitor pentru carne. Este bogat în nutrienți esențiali, vitamine și antioxidanți.