Gimnastica facuta dimineata, cea mai buna - vezi de ce

Duminica, 14 August 2011, ora 17:47
11469 citiri
Gimnastica facuta dimineata, cea mai buna - vezi de ce
foto: Yahoo

Intr-o sedinta de fitess arzi, in medie, 300 de calorii, la fel de multe indiferent daca faci miscare dimineata sau seara. Atunci, de ce este mai buna gimnastica facuta dimineata?

Specialistii spun ca este un cumul intreg de factori fizici, metabolici si psihici care fac gimnastica de dimineata mult mai eficienta decat cea facuta seara sau la alte ore ale zilei.

Gimnastica de dimineata te tine in forma maxima toata ziua. Creste capacitatea de reactie, imbunatateste starea generala de atentie si tonusul psihic. In plus, organisimul simte din plin beneficiile unei sesiuni de gimnastica dimineata, iar aceasta devine o necesitate, ceea ce explica faptul ca peste 90% din cei care fac miscare dedica pentru aceasta un interval de timp dimineata, scrie Yahoo Shine.

Gimnastica facuta dimineata are marele avantaj de a stimulea metabolismul, mult mai eficient decat exercitiile efectuate la alte ore ale zilei. Mai mult, metabolismul ramane la un nivel ridicat pe tot parcursul zilei.

Gimnastica de dimineata te energizeaza pentru restul zilei si are un puternic efect tonic asupra psihicului. Explicatia este simpla. Creierul beneficiaza de toate avantajele pe care le ofera o puternica oxigenare, care este urmarea unui antrenament fizic la ore matinale, mai ales dupa perioada de somn de peste noapte. Studiile au aratat ca exercitiile de dimineata cresc capacitatea de sinteza, puterea de analiza si inventivitatea.

La toate acestea se mai adauga si faptul ca gimnastica de dimineata tine apetitul sub control. Cei face fac miscare dimineata mananca mai putin si au tendinta sa aleaga mancare mai sanatoasa decat cei care sunt sedentari la primele ore ale zilei. Miscarea fizica mobilizeaza depozitele de glicogen din musculatura si regleaza nivelul glicemiei din sange, efecte care se mentin pe tot parcursul zilei.

Miscarea de dimineata este si garantia unui somn sanatos si odihnitor. Un alt avantaj este ca antrenamentul efectuat dimineata te va ajuta sa te trezesti la aceeasi ora, mult mai usor.

5 mituri despre alergat care îți compromit antrenamentele
5 mituri despre alergat care îți compromit antrenamentele
Îți dorești să faci sport, pentru a-ți menține greutatea sau chiar pentru a elimina kilogramele în plus? Dacă nu ai timpul necesare pentru a te ține de un program strict de fitness, cu...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#gimnastica dimineata, #cand sa fac gimnastica, #fitness, #metabolism accelerat , #fitness
Comentarii
E
elvi
rank 1
Pisica unde nu ajunge miauna....
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5