Fructe si legume care te ajuta sa treci sanatos prin iarna

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 17:53
7564 citiri
Fructe si legume care te ajuta sa treci sanatos prin iarna

Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, din cauza frigului, sau sa constati ca, din prea multa pofta sau lacomie, ai cateva kilograme in plus, dupa sarbatorile de iarna, din cauza meselor copioase.

Nicio problema, natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari perioadei pe care o parcurgem, dar sa ne si ajute sa scapam de kilogramele in plus.

Astfel, in aceasta perioada, din meniul zilnic, nu ar trebui sa lipseasca fructele oleaginoase, nucile si alunele, mai ales, surse importante de proteine, antioxidanti si fibre alimentare. Consumul de nuci si alune, cam 70 de grame pe zi, spun specialistii, mentine in limite normale nivelul colesterolului.

Ananasul, pe langa multitudinea de vitamine si minerale, contine o enzima, numita bromelaina, care ajuta la slabit. In plus, ananasul are si proprietati anticoagulante si antiinflamatoare si ajuta la prevenirea imbatranirii premature.

Nutritionistii spun ca o suta de grame de ananas proaspat, nu din compot, contin cam 50 de calorii. Ananasul nu are mult zahar in compozitie, de aceea poate fi consumat si de diabetici, fara nici o problema. Mai trebuie stiut, de asemenea, ca bromelaina stimuleaza producerea de celule albe care intra in alcatuirea sistemului imunitar.

Mult hulita banana, acuzata ca ingrasa, si se intampla asta din lipsa de informatie chiar te poate ajuta sa scapi de kilograme in plus. Dintre toate fructele de pe pamant, banana contine cel mai mult potasiu, un adevarat medicament natural pentru persoanele cardiace.

O banana obisnuita nu are mai mult de o suta de calorii si, in plus, contine si vitamina B6, pe care organismul nostru nu poate sa o produca singur. Medicii recomanda, de asemenea, si diabeticilor sa consume banane, pentru ca au foarte putin zahar in compozitia lor, dar si suferinzilor de ulcer gastric.

Tulburarile de somn de care foarte multe persoane sufera in anotimpul rece pot fi combatute prin consumul de ceapa cruda. La masa de seara, poti consuma ceapa cruda in salata sau ca atare, cu branza, sunca sau unt.

Din punct de vedere terapeutic, cea mai buna ceapa este cea zdrobita de coltul mesei, atunci cand emana mirosul acela tare, caracteristic cepei si care induce somnul.

Daca, din diferite motive, nu poti consuma ceapa cruda, inainte de culcare tine in dreptul nasului o ceapa zdrobita ca mai sus si respire-i mirosul profund. S-ar putea sa nu-ti placa, dar efectul calmant al cepei a fost recunoscut si de specialisti.

Si pentru ca vorbim despre ceapa si beneficiile acesteia pentru sanatatea noastra, pune o ceapa intreaga, pe o farfuriuta sau intr-o ceasca, la capatul patului in care dormi si las-o acolo pana in primavara, asigurandu-te, in acest fel, ca raceala si gripa te vor ocoli.

Sa avem sanatate!

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#bauturi calde pentru zile reci, #ceapa calmant si somnifer, #banana potasiu, #fructe oleaginoase , #remedii naturale