Forma rapida de detoxifiere, cu rezultate excelente

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 07:33
10259 citiri
Forma rapida de detoxifiere, cu rezultate excelente

Multe celebritati apeleaza la diete de detoxiefiere, atat pentru a slabi, cat si pentru a-si elibera corpul de toxine si tot felul de alte elemente nocive. Multe recunosc ca beau mult suc de mere sau de merisor, simplu ori amestecat cu praf de ardei iute sau suc de lamaie, uneori fara a mai consuma si altceva.

Nutritionistii, insa, nu sunt de acord cu astfel de diete extrem de drastice. Totul este sa urmezi cateva reguli de baza si sa nu te abati de la ele pe perioada recomandata de specialist, astfel incat corpul sa aiba timp sa se curete pe interior, conform Today Health.

In primul rand, nu consuma alimente ambalate, evita zaharul, sodiul si ingredientele artificiale. Nu mai pune sare peste alimentele pe care le gatesti, caci aceasta va duce la retinerea apei si iti va da un aspect "pufos". Foloseste din plin condimentele si ierburile aromate.

Si alcoolul trebuie sa stea undeva, uitat intr-un colt. Trebuie sa ai in continuare o alimenatatie echilibrata, astfel incat sa iti protejezi ficatul, rinichii si tractul intestinal.

Ce sa bei: daca stai hidratat pe toata perioada zilei, nu vei confunda senzatia de foame cu cea de sete. Consumand apa iti vei curata intregul sistem, vei elimina toxinele in mod natural, iar daca bei ceai verde vei beneficia de antioxidanti, astfel incat vei arde si mai multe calorii. Incearca sa bei o ceasca sau doua de ceai pe zi, cu o mica gustare.

Micul-dejun: incearca sa incepi ziua cu un grepfrut, oua si cereale integrale precum ovazul, quinoa sau orezul brun. Grepfrutul are in jur de 90% apa, asa ca iti va da senzatia de satietate fara multe calorii. Si portocalele si pepenii galbeni ofera cam aceleasi rezultate.

Ouale reprezinta o sursa buna de proteine, ceea ce inseama ca merg de minune consumate la micul dejun, iar asociate cu cereale integrale te vor mentine satul mult timp dupa aceea.

Gustarea de dimineata: ai grija sa mananci o gustare inainte de pranz, astfel incat sa-ti mentina nivelul de enrgie ridicat, pentru a nu manca prea mult la urmatoarea masa. Incearca unt de arahide natural, fara sodiu sau zahar, sau unt de migdale cu telina (nu stii cat e de bun pana nu incerci!), castravete sau guacamole.

Atat telina, cat si castravetele sunt bogate in apa, iar guacamole este o sursa de grasimi bune.

La pranz: mananca legume din belsug, care sunt si ele bogate in apa si fibre si iti ajuta sistemul digestiv sa functioneze cum trebuie si sa elimine deseurile. Pentru un plus de proteine, consuma somon.

Dupa-amiaza: este timpul pentru o gustare, asa ca alege un mar sau o mana de mieji de nuca. Daca ai alte preferinte, da-le curs, atat timp cat gustarea contine fibre, proteine sau grasimi sanatoase.

Cina: aceasta trebuie neaparat sa contina 2 legume. Fie ca iti faci o supa din ele, fie asezonezi o salata si mai adaugi inca o leguma, acestea nu trebuie sa lipseasca de langa puiul la gratar.

Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
#detoxifiere dieta, #detoxifiere alimentatie, #detoxifiere mancare recomandata, #detoxidiere rapida , #detoxifiere