Fii in forma: Cum ne mentinem in concediu

Marti, 14 Iulie 2015, ora 08:47
2640 citiri
Fii in forma: Cum ne mentinem in concediu
Foto: NutriShape

Multi dintre noi ne-am planificat deja concediul pentru aceasta vara si, pe cat de entuziasmati suntem pentru acele zile de relaxare, pe atat de ingrijorati suntem de faptul ca am putea sa ne intoarcem cu kilograme nedorite acasa.

Cu siguranta vacanta nu este cel mai potrivit moment sa incepem o dieta, deoarece tentatiile sunt la tot pasul, iar presiunea sociala este foarte mare. In acest sens, ceea ce putem face este sa ne punem la punct un plan de mentinere a siluetei care sa fie conform dorintelor noastre pe termen lung.

Fii in forma: De ce mancam in exces

Este un fapt stiut deja ca in timpul vacantei avem tendinta de a uita de toate regulile alimentare pe care ni le-am impus in viata de zi cu zi si sa incepem sa mancam dupa placul inimii. Secretul in vacanta este sa iti gasesti starea de echilibru intre micile placeri si dieta pe care tu o respecti in mod normal, explica Mihaela Costin, nutritionist si NLP Practitioner, pentru Ziare.com.

Iata cateva metode care te-ar putea ajuta sa te mentii in timpul concediului:

1. Profita la maximum de peisajul oferit. In acest sens, incearca sa mergi cat mai mult pe jos pentru a vedea peisajele, inoata cat mai mult, mergi cu bicicleta sau orice alta activitate iti este disponibila pentru a te ajuta sa te relaxezi, dar sa si arzi in avans caloriile pe care le vei consuma la masa.

Fii in forma: Adevarul despre produsele dietetice si la ce trebuie sa fii atent

2. Redu consumul de alcool. Stim deja faptul ca in concediu tentatiile culinare sunt la tot pasul, insa putem sa avem grija de silueta noastra evitand sa consumam alcool in exces, acesta fiind foarte bogat in calorii si avand ca principal efect cresterea apetitului.

3. Ai grija sa te hidratezi. Consuma cel putin 2,5-3l de apa zilnic. Hidratandu-te, te vei simti mult mai bine si, in plus, acest lucru te va ajuta si in procesul de ardere a caloriilor.

4. Alege gustarile sanatoase. Incearca sa consumi din fructele si legumele zonei in care iti petreci concediul. Chiar daca poate nu suna la fel de apetisant ca acel platou de prajituri, cu siguranta acestea te vor hidrata si te vor ajuta sa iti mentii silueta.

5. Marimea conteaza! Stii deja ca nu vei putea alege numai un fel din toate minunatiile pe care le vei avea pe masa. In acest sens, iti recomandam sa gusti cate putin din toate.

Fii in forma: Caloriile - Prieten sau dusman? Ce trebuie sa stii

Mihaela Costin

Nutritionist si NLP Practitioner

www.nutrishape.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cum ne mentinem in concediu, #sfaturi alimentare concediu, #sfaturi mancare concediu , #alimente