Femeile gravide, mai uituce? Un mit!

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 11:16
Autor: Anca Serghescu
Femeile gravide, mai uituce? Un mit!

Un studiu recent a aratat ca nu exista nicio legatura intre sarcina si pierderile temporare de memorie, de care se plang multe dintre gravide.

Pana acum, aceasta era scuza preferata a femeilor pe cale sa devina mame. Mai toate dadeau vina pe copil pentru lapsusurile cu care se confruntau. Insa un studiu realizat in Australia a aratat ca nu exista nicio diferenta, cand vine vorba despre performantele de memorie, intre gravide si femeile care nu urmeaza sa dea nastere unui copil, relateaza Daily Mail.

Cel putin aceasta a fost concluzia testelor cognitive la care au fost supuse 1.241 de femei cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani, urmate de verificari amanuntite la fiecare 4 ani. Dintre acestea, 76% erau gravide la primele teste, insa in cazul lor nu a fost sesizata vreo diferenta in ceea ce priveste memoria, in perioada in care erau gravide.

La fel s-a intamplat si cu restul femeilor, care au ramas insarcinate pe parcursul studiului, au explicat cercetatorii de la Universitatea Nationala Australiana din Canberra, citati de British Journal of Psychiatry.

Singura explicatie a "scaparilor" despre care vorbesc femeile este faptul ca pe perioada sarcinii, femeile au parte de un stres in plus, atat fizic cat si psihic, si de nenumarate schimbari hormonale, ceea ce au ca urmare o acuta stare de oboseala.

Ele isi pierd concentrarea mult mai usor, avand nevoie, in aceasta perioada, de mult mai multe pauze decat in mod normal, dupa cum a explicat Cathy Warwick, de la Royal College of Midwives, in Marea Britanie.

 Articol citit de 2290 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  albertandreescu
  03.02.2010, 14:05
  Mit sau nu?
  potrivit studiului de care amintiti, pe care l-am gasit in varianta originala, femeile gravide sunt cu adevarat mai uituce decat restul femeilor...bebelusul, implicit schimbarile hormonale si stresul, care provin din prezenta lui in uter, duc la pierderi temporare de memorie..." A recent study by two Australian researchers has found that pregnant women do experience a slight loss of memory -- and in many cases, the forgetfulness continues after birth.

  The memory loss is subtle, and usually involves unfamiliar or demanding tasks, Dr. Julie Henry, one of the authors of the study, told CNN on Tuesday." din acest articol reiese initial ca e mit iar apoi de fapt confirmati mitul...mai mare atentie....