Farmacia din casa: Bicarbonatul de sodiu

Colaborator:Silvia Holotiuc
Miercuri, 04 August 2021, ora 18:5420461 citiri
Farmacia din casa: Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu alimentar, acel praf alb cumparat de la magazinul din colt, ca sa fie folosit la prepararea prajiturilor, poate deveni medicament, in caz de urgenta, asa ca e bine sa existe intotdeauna in bucataria noastra.

Bicarbonatul de sodiu calmeaza arsurile de la stomac. Trebuie insa folosit doar ocazional si cu multa prudenta.

Amestecat cu putin lapte cald calmeaza tusea.

Pentru linistirea durerilor de gat se pune o lingurita de bicarbonat intr-o ceasca de ceai de galbenele, cald, se amesteca si se face gargara, de cateva ori pe zi.

Avut la indemana intr-o calatorie, poate constitui un mijloc simplu si eficace contra raului de masina, avion si/sau vapor.

Putin bicarbonat de sodiu dizolvat in apa poate fi extrem de util ca prim ajutor in caz de intoxicatii grave.

Folosit cu regularitate la spalarea dintilor, bicarbonatul de sodiu indeparteaza petele galbui de pe suprafata danturii si da dintilor stralucire.

Tratament experimental pentru psoriazis

Doua persoane care nu se cunosc, traiesc in tari diferite, mi-au povestit ca s-au vindecat de psoriazis dupa ce au facut bai cu bicarbonat de sodiu - 200 de grame de praf la o cada de apa.

Apa nu trebuie sa treaca de mijloc atunci cand stati in cada. Baia dureaza 15-20 de minute.

Specialistii nu au confirmat insa utilitatea bicarbonatului in tratarea psoriazisului.

Bicarbonatul de sodiu pentru igienizarea casnica

Pentru ca obiectele de argint sa-si recapete stralucirea initiala, scufundati-le, pentru cateva minute, intr-o solutie concentrata de bicarbonat de sodiu si apa.

In timp, frigiderul poate capata un miros neplacut de la alimentele care au trecut pe acolo. Ca sa indepartati mirosul, asezati pe unul din rafturile sale o ceasca de apa in care ati dizolvat bicarbonat de sodiu.

Ca sa indepartati de pe maini mirosul neplacut de ceapa, usturoi, peste sau benzina, spalati-va cu apa in care ati dizolvat putin bicarbonat.

Ca sa indepartati petele de grasime arsa, ceai ori cafea de pe vasele de gatit, indiferent de materialele din care sunt facute, lasati-le la inmuiat in apa fierbinte cu bicarbonat de sodiu si apoi folositi detergentul clasic pentru vase cu care le spalati.

Ca sa igienizati perfect obiectele sanitare din baie si bucatarie, curatati-le cu bicarbonat de sodiu pur. Presarati pe un burete putin praf alb, frecati obiectele timp de cateva secunde, dupa care clatiti-le cu apa calduta.

Sa avem sanatate!