Extensiile de gene, un truc de frumusete periculos pentru sanatatea ochilor

Sambata, 26 Septembrie 2020, ora 06:52
6332 citiri
Extensiile de gene, un truc de frumusete periculos pentru sanatatea ochilor
Foto: Facebook/Extensii de Gene

Genele false erau in trecut modalitatea la care doamnele apelau pentru a-si pune in valoare ochii, la o ocazie speciala. Pe masura ce industria cosmetica a evoluat, extensiile de gene au devenit trendul momentului. Acest truc de frumusete nu este insa recomandat de oftalmologi, care sunt de parere ca se poate transforma intr-un pericol pentru sanatatea ochilor.

Exista mai multe tipuri de gene false, insa cele la moda acum sunt genele semipermanente, cunoscute si sub denumirea de gene fir cu fir sau extensii de gene.

Acestea sunt facute din materiale sintetice sau din par natural de nurca, cele din urma fiind, bineinteles, mai scumpe.

Genele semipermanente sunt aplicate de un tehnician specializat, care lipeste, pe genele naturale, fir cu fir, fire sau "buchetele" de gene false.

Extensiile de gene au venit in sprijinul femeilor care isi doresc gene mai dese, mai lungi si de o culoare mai intensa, dar care nu au intotdeauna timp sa isi aplice rimel pe genele naturale.

Daca genele false erau incomode, pentru ca era nevoie sa fie aplicate zilnic, extensiile de gene rezista pana la patru sau chiar sase saptamani.

Desi extensiile de gene au un efect spectaculos - o privire patrunzatoare, cu sau fara machiaj - oftalmologii atrag atentia ca acestea pot pune in pericol sanatatea ochilor.

Mai exact, atunci cand nu sunt curatate intr-un mod corespunzator, extensiile de gene pot deveni un adevarat incubator pentru acarieni, potrivit The Sun.

Acarienii se pot dezvolta la baza genelor, hranindu-se cu lipiciul folosit pentru aplicarea extensiilor. Infectia se poate dezvolta rapid atunci cand acarienii se inmultesc, lucru care este favorizat si de indepartarea incorecta a machiajului.

Infectiile oculare, dezvoltarea bacteriilor si reactiile alergice sunt principalele riscuri care trebuie luate in calcul atunci cand apelati la extensiile de gene.

Persoanele alergice prezinta riscuri mai mari sa isi imbolnaveasca ochii de blefarita alergica (inflamarea severa a pleoapei ochiului), insa alergiile pot aparea si la persoanele care nu prezinta un fond alergic.

Infectiile oculare sunt, deasemenea, un pericol - bacteriile si murdaria se pot prinde in genele false, cauzand infectii virale sau fungice ale ochiului. Keratina bacteriana (inflamarea corneei) este una dintre infectiile severe asociate cu purtarea genelor false semi-permanente si a lentilelor de contact.

Caderea propriilor gene este un alt factor de risc la care va expuneti, cand apelati la extensiile de gene. Greutatea genelor false pune presiune pe foliculii genelor naturale si, treptat, genele naturale vor cadea - acest fenomen poarta denumirea de alopecie de tractiune.

In concluzie, oftalmologii recomanda evitarea purtarii genelor false, pentru a nu ne expune cu buna-stiinta unor boli oculare deloc de dorit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Ceapa și usturoiul verde, periculoase pentru organism. Când nu trebuie să le consumi
Primăvara se consumă cantități mari de ceapă și usturoi verde. Acestea sunt extrem de sănătoase și gustoase. Dau savoare mâncărurilor și sunt excelente consumate și ca atare, alături...
#frumusete, #sanatate, #gene false, #ochi, #alergii, #acarieni, #infectii , #sanatate