VIDEO Ce exercitii poti face la birou pentru a preveni problemele cauzate de statul pe scaun

Marti, 16 Februarie 2021, ora 07:28
5848 citiri
VIDEO Ce exercitii poti face la birou pentru a preveni problemele cauzate de statul pe scaun
Statul la birou poate crea probleme FOTO facebook

Statul pe scaun la birou aduce adesea probleme fizice, in special datorita pozitiei pe care o adoptam.

Alaturi de cele 30 de minute zilnice de miscare recomandate oricui, e bine sa incearcati cateva exercitii eficiente prin care corpul poate fi ajutat chiar din scaunul de la serviciu.

Abdomen- in timp ce stai pe scaunul de la birou, pune-ti mainile in sold si inspira puternic pana cand simti abdomenul incordat. Mentine 10 secunde, iar apoi relaxeaza 2 secunde.

Spate - printre cele mai mari probleme ale statului la birou sunt durerile cauzate de lombari. Poti scapa de ele cu un exercitiu foarte simplu. Departeaza-te de birou fara sa te ridici, apoi, inspirand adanc, intinde bratele spre podea si apleaca-te. Mentine timp de o secunda si apoi indreapta-te, expirand puternic.

Gat - Durerile de gat si de ceafa sunt provocate de o postura incorecta in scaunul de la birou. Pentru a te elibera de aceste dureri, apropie capul de fiecare umar pentru cateva secunde. Repeta aceasta miscare cel putin o data pe ora, pentru a evita riscul de a dezvolta dureri mai severe la nivelul gatului.

Coapse - asaza-te pe marginea scaunului si impinge calcaiele puternic in sol. Pune-ti mainile la ceafa si ridica piciorul drept, incercand sa il duci spre mana opusa. Dupa 10 miscari, reia exercitiul cu celalt picior.

Picioare - din sezut ridica un picior intins de pe podea si tine-l la nivelul coapsei timp de 20 de secunde. Fara a-l lasa pe podea, indoaie-l si ridica genunchiul spre tavan de 20 de ori. Repeta si cu celalalt picior.

Talie- din pozitia ta pe scaun, pune-ti piciorul drept peste celalalt si rasuceste trunchiul spre dreapta cat poti de mult. Mentine cateva secunde si repeta pe cealalta parte.

Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
#exercitii birou, #pauza, #stat pe scaun, #probleme, #coloana , #stiri sanatate