Efectele incalzirii globale se resimt pe toate fronturile. O ciuperca s-a raspandit pe tot globul. Ucide in unul dintre trei cazuri

Vineri, 26 Iulie 2019, ora 07:24 17683 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Lumea medicala este in alerta din cauza repeziciunii cu care se raspandeste o ciuperca. Descoperita in 2009 in Japonia, aceasta a ajuns pe toate continentele si infecteaza oameni din 30 de tari.

Si ce e mai rau e faptul ca in unul dintre trei cazuri infectia este letala, arata un studiu recent publicat de jurnalul mBio si realizat de oameni de stiinta americani si olandezi, citat de Science Alert.

Este vorba despre ciuperca Candida auris, care se inmulteste si raspandeste ajutata fiind de incalzirea globala, se arata in studiu.

Medicii americani au avertizat legat de pericolul pe care il reprezinta Candida auris inca de acum trei ani. Si, din pacate, au avut dreptate.

Infectia cauzata de aceasta nu raspunde la mare parte dintre medicamente si se raspandeste mai ales in spitale, printre pacienti, extrem de usor. Duce la infectii severe ale sangelui, inimii si creierului.

Citeste si Tuberculoza rezistenta la antibiotice ia cu asalt Europa

A.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News