E timpul sa dai burta jos! 4 reguli simple, cu efect rapid

Autor: Dani Grigore - instructor fitness
Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 11:05
266659 citiri
E timpul sa dai burta jos! 4 reguli simple, cu efect rapid
Foto: Arhiva personala/Dani Grigore

Vara ai cam neglijat mersul la sala si ai mancat si un pic cam mult in concediu, asa ca acum vrei sa dai burta jos.

Nu ai nevoie de programe de slabit sofisticate, de aparate performante sau de tratamente scumpe.

Pentru inceput, tot ceea ce trebuie sa faci este sa schimbi cateva aspecte din comportamentul tau alimentar, explica pentru Ziare.com antrenorul Dani Grigore. Astfel, poti incepe sa dai burta jos urmand unul sau toate cele patru sfaturi enumerate mai jos. Important este sa incepi.

1. Redu cantitatea de carbohidrati

Noi, romanii, avem prostul obicei de a consuma multa paine la masa. Iar, de cele mai multe ori, aceasta este paine alba, cea mai daunatoare de pe piata.

Nenumarate studii arata ca dietele bazate pe un aport minim de carbohidrati dau rezultate mai bune decat cele bazate pe un aport redus de grasimi.

In plus, daca reduci carbohidratii, reduci de asemenea si cantitatea de apa din organism. Iar efectele acestei reduceri sunt imediat vizibile.

Poti face acest prim pas foarte usor, prin a reduce cantitatea de carbohidrati rafinati, precum painea sau pastele.

2. Creste aportul de proteine

Odata ce reduci cantitatea de carbohidrati din dieta, in primele zile, vei simti senzatia de foame intr-un mod mai accentuat. Dar proteinele vin in ajutorul tau.

Multe persoane asociaza aportul ridicat de proteine cu bodybuilding-ul. Dar nu multi stiu ca o dieta bogata in proteine te ajuta sa dai jos burta si sa arzi grasimile.

Proteinele ajuta la cresterea vitezei metabolismului, ceea ce duce la arderea cat mai rapida a caloriilor. De asemenea, proteinele reduc senzatia de foame, ajutandu-te sa elimini gustarile nesanatoase dintre mese.

Iti poti creste aportul de proteine prin consumul de alimente bogate in acest nutrient, precum oua, carne, peste, legume sau cereale.

3. Fa miscare sau sport

Beneficiile sportului asupra sanatatii sunt bine cunoscute. Prin sport, nu numai ca arzi caloriile mai repede, dar de asemenea te simti mai bine datorita eliminarii in organism a endorfinelor.

Greseala pe care o fac multe persoane este sa se apuce imediat de abdomene. Dar acesta nu este modul ideal de a scapa de burta, deoarece in mod natural slabim proportional, de pe intreg corpul.

Paradoxal, corpul nostru se ingrasa pe anumite portiuni, dar slabeste de pe intreaga sa suprafata. De aceea, este inutil sa faci abdomene daca vrei sa slabesti.

Ideal este sa-ncepi sa faci fitness si aerobic. Incepe prin a alerga sau a face miscare frecvent, astfel vei solicita unele dintre cele mai mari grupe de muschi din corp. Ceea ce va duce la o ardere cat mai rapida a grasimilor de pe intreg corpul.

Afla si daca treburile casnice pot fi considerate sport.

4. Evita zaharul adaugat in mancare sau bautura

Zaharul este compus din glucoza si fructoza. Iar fructoza poate fi procesata de corp intr-o cantitate limitata, restul va fi depusa sub forma de grasime.

Bauturile bogate in zahar sunt si mai daunatoare, deoarece creierul nostru tinde sa ignore aceasta substanta, ceea ce face ca zaharul din sucuri sa ajunga mai repede grasime pe burta.

In schimb, zaharul natural din fructe este benefic. Astfel, poti consuma nenumarate fructe. In plus, multe fructe contin fibre, ceea ce ajuta la reducerea efectelor fructozei din fructe.

Cum incepi

Pentru a da jos burta, nu trebuie decat sa te decizi ca vrei sa faci aceasta schimbare in viata ta. Incepe cu oricare din cele patru sfaturi de mai sus. Important este sa progresezi si sa le incorporezi in final pe toate in viata ta.

Dani Grigore,

Instructor personal si fitness manager Pure Jatomi Fitness Tomis Mall Constanta

https://www.facebook.com/danigrigorecoach/

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Cum dai burta jos, #fitness burta, #sport slabit burta, #alimentatie burta, #dieta grasime abdomen, #reguli dieta slabire, #antrenor fitness Dani Grigore , #fitness