Dr. Mirela Butuc: Aducem zambete copiilor si parintilor!

Advertorial
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 09:00
7397 citiri
Dr. Mirela Butuc: Aducem zambete copiilor si parintilor!

Copilul tau merita toata atentia si grija pentru ca sanatatea orala sa nu fie afectata. Pe langa tratamentele clasice, stomatologia pediatrica cuprinde si tratamentele profilactice cum ar fi: fluorizari, sigilari si indrumari privind periajul dentar.

Dr. Mirela Butuc, medic pedodont in cadrul clinicii Smile 4 Kids recomanda parintilor vizite regulate inca de la aparitia primilor dinti: "Cariile dintilor temporari pot afecta dezvoltarea normala a dintilor permanenti, tocmai de aceea este important ca fiecare carie aparuta sa fie tratata la timp pentru a evita problemele mai grave ce pot aparea. Prioritatea noastra este sa ne concetram pe preventie, pe tratamente de calitate, realizate fara durere intr-o o atmosfera placuta si confortabila pentru cei mici. Consideram ca prima vizita trebuie sa fie distractiva, educativa, tocmai de aceea ii intampinam cu povesti, cadouri si avem grija ca experienta cu medicul sa fie una placuta".

Sigilarea dentara, profilaxia cariei dentare la copii

Este bine de stiut ca exista cateva metode de preventive primara a cariei dentare: sigilarea dintilor, fluorizarea generala si locala, igiena oro-dentara si o alimentatie cat mai sanatoasa.

Sigilarea dentara este o metoda de preventie a cariei dentare, rapida si nedureroasa. Ea se realizeaza prin aplicarea unui material ce contine fluor aplicat in santurile dintilor. Sigilarea se face atat la dintii temporari, cat, mai ales, la cei permanenti, de obicei imediat dupa ce au erupt.

Cu ajutorul acestei proceduri, protejam atat dintii de lapte, cat si pe cei definitivi, eliminand riscul unor tratamente invazive ce pot afecta dantura chiar si in perioada adulta.

Caria dentara la copii

Aproximativ 40% dintre copii au carii dentare inca de la varsta de 5 ani, iar acestea pot provoca durere si pot genera infectii repetate si complicate care pot pune in pericol sanatatea copilului. Atunci cand se confrunta cu aparitia cariilor, dintii copilului trebuie sa beneficieze de un tratament stomatologic, de preferat intr-o clinca dedicata exclusiv celor mici.

Caria dentara este uneori greu de observant cu ochiul liber, tocmai de aceea sunt importante vizitele frecvente la medicul stomatolog. La debut, caria se prezinta ca o pata alba, apar zone albe de demineralizare pe suprafata smaltului.

Inhalosedarea - metoda de sedare constienta

Aceasta metoda de sedare se adreseaza in special copiilor anxiosi sau celor care au avut experiente neplacute in trecut. In urma inhalosedarii, cei mici se vor simti relaxati, desi starea constienta si reflexele nu sunt afectate absolut deloc. In SUA, inhalosedarea este folosita in 90 % din cazuri de catre pedodonti, tocmai de aceea am investit intr-un aparat de inhalosedare de ultima generatie, care permite pacientilor de toate varstele sa se simta pe deplin relaxati in timpul tratamentelor dentare.

Coroane dentare la copii

In situatia in care o carie afecteaza semnificativ dintele sau este extinsa pe mai multe suprafete dentare este necesara folosirea unei coronite dentare. Realizata din zirconiu, coroana dentara este o solutie revolutionara ce reface structura, culoarea si functia dintelui natural. Coroanele dentare sunt recomandate atunci cand dintii sunt afectati de carii medii/ profunde sau au fost fracturati in urma traumatismelor.

Dr. Mirela Butuc, medic specialist pedodont, cu o experienta de peste 10 ani in domeniu, ofera servicii premium dedicate copiilor. Clinica Smile4Kids, amplasata in centrul Capitalei, pe str. Monetariei, nr. 12A, este special adaptata nevoilor copiilor. Scaunul dentar Dino ii va intampina pe cei mici, iar medicii nostrii ii vor face sa se simta confortabil pentru ca ei sa revina fara teama de fiecare data pentru consultatie sau tratament stomatologic.

Detalii: https://smile4kids.ro/

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#carii copii, #stomatologie copii, #cabinet stomatologic copii , #sanatate