Dispozitive medicale pediatrice marca Ortotech

Joi, 21 Iunie 2018, ora 09:00
5520 citiri
Dispozitive medicale pediatrice marca Ortotech

Orteza este un dispozitiv medical extern corpului uman care controleaza fortele implicate in aliniamentul segmentelor, imobilizeaza zone lezate, previne sau imbunatateste diformitatile, protejeaza o articulatie a unui membru, limiteaza sau reduce durerea si /sau furnizeaza feedback proprioceptiv.

Pentru rezultate optime in realizarea si utilizarea unei orteze abordarea in echipa este intotdeauna recomandata. Echipa centrului de protezare-ortezare si kinetoterapie Ortotech este formata din specialisti, tehnicieni ortoprotezisti, fizioterapeuti, dar cei mai importanti sunt copilul si familia.

Aspectul si culorile ortezelor pot fi alese in functie de preferintele copilului. Selectia design-ului si materialelor potrivite sunt esentiale pentru functia, rezistenta, durabilitatea, flexibilitatea, confortul, ajustabilitatea si integritatea tegumentului.

Ortotech realizeaza orteze personalizate din material termoformabil.

Cu o experienta de 20 de ani in domeniu, Ortotech raspunde in prezent cu profesionalism oricarei solicitari a medicului sau pacientului. Cateva exemple de orteze pediatrice:

Corsetul Boston original pentru scolioze - se recomanda in scoliozele esentiale evolutive. Corsetul Boston Soft Body Jacket (BSBJ) este o orteza pentru coloana vertebrala recomandata pacientilor care nu tolereaza corsetele rigide.

Pentru copii cu deficiente de mers datorat deficitului proprioceptiv, mersul pe varfuri, spina bifida, paralizie cerebrala, distrofie musculara - orteza de glezna - picior dinamica KiddieGait ofera o structura de carbon, fibra de kevlar si fibra de sticla astfel incat sa faciliteze biomecanica corecta a mersului. Ea adauga raspunsul dinamic al solului, fiind conceputa sa ofere suport complexului glezna picior intr-o pozitie mai functionala si in acelasi timp stimuleaza mai multa normalitate in gradul de libertate a miscarilor pe parcursul anilor de crestere.

Multi pacienti copii cu boli neuromusculare sunt foarte instabili in pozitia sezand datorita spasticitatii aductorilor ce conduce la o baza ingusta de suport. Orteza SWASH (Sitting Walking And Standing Hip orthosis) imbunatateste stabilitatea in pozitiile sezand si in picioare. Prin abductia la nivelul soldurilor creeaza baza unui tripod larg crescand stabilitatea in pozitia sezand. De asemenea, SWASH ofera imbunatatiri semnificative in ortostatism. Utilizatorul poate sta mai drept si isi reduce asistenta externa, reduce incrucisarea picioarelor in timpul mersului si ofera o baza mai larga de sustinere. Este indicat in hemiplegie, diplegie, tetraplegie spastica, cand exista risc de aparitie a dislocarii soldului, la copii cu infirmitate motorie cerebrala, postoperator pentru stabilizare cand abductia este necesara atat in flexie cat si in extensie.

Ortezele senzorial dinamice sunt un tip de orteze dezvoltat ca modalitate de tratament pentru imbunatatirea miscarii si posturii la copii cu paralizie cerebrala precum si in managementul altor boli neurologice si musculoscheletare ce afecteaza miscarea si postura cum sunt: distrofia musculara, scleroza multipla, scolioza, leziuni ale extremitatii cefalice. Orteza senzorial dinamica este personalizata, facuta dupa masuratori amanuntite pentru a oferii cea mai eficienta compresie. Ea are ranforsari pozitionate strategic pentru a ajuta la corectarea aliniamentului corpului. In functie de necesitatile individuale, gama de orteze senzorial dinamice este complexa, de la manusa pentru imbunatatirea functiilor mainii sau membrului superior pana la costum ce acopera intreg corpul. Indicatii: paralizie cerebrala, leziuni cerebrale, spina bifida, scleroza multipla, hipermobilitate, Ehler Danlos, ADHD, autism, Parkinson. Ortotech este singurul centru din Romania care personalizeaza aceste elemente de compresie printr-un sistem unic de masurare Jobskin - Anglia.

Indiferent de tipul dispozitivului medical, Ortotech va sta la dispozitie pentru toata gama de orteze si proteze.

Dispozitivele medicale se deconteaza partial prin decizie de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Numerele de telefon la care raspund specialistii Ortotech sunt:

Bucuresti: 021.3260355; Mobil: 0745.17.29.29

Iasi: 0232.311010; Mobil: 0742.10.10.59

Constanta: 0241.619718; Mobil: 0748.88.99.92

Ploiesti: 0244.520474; Mobil: 0742.10.08.63

Informatii si detalii despre orteze si proteze gasiti pe www.ortotech.ro sau pe pagina de Facebook.

Bibliografie - 1. Section of Pediatrics of the American Phisical Therapy Association. 2. A 291 SWASH Clinical Manual - WEB

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#dispozitive medicale pediatrice Ortotech, #orteze copii , #tratament