Dieta care intinereste creierul cu cinci ani

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 19:40
10656 citiri
Dieta care intinereste creierul cu cinci ani
Foto: Ziare.com

Pe masura ce imbatranim creste riscul de a suferi un accident vascular cerebral, de a face dementa sau Alzheimer si fiecare persoana trebuie sa urmeze un stil de viata sanatos pentru a evita aceste afectiuni. Acum, oamenii de stiinta au descoperit care dieta intinereste creierul cu cinci ani.

Cercetatorii spun ca este foarte important ca oamenii sa faca zilnic exercitii, sa urmeze o dieta sanatoasa, sa evite fumatul si sa isi stimuleze creierul, dar spun si ce regim este cel mai bun. Specialistii au realizat un studiu in urma caruia au descoperit ca dieta mediteraneana intinereste creierul cu cinci ani, arata The market Business.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat creierul a 870 de persoane, cu varsta medie de 80 de ani. Participantilor la studiu li s-a cerut sa ofere date despre ceea ce au mancat in ultimul an, iar creierele lor au fost scanate.

Cercetatorii au anuntat ca persoanele care au urmat dieta mediteraneana au in creier mai multa substanta cenusie, dar si alba.

Dieta mediteraneana este relativ simplu de urmat, axandu-se pe consumul fructe, legume si cereale. De cel putin doua ori pe saptamana se poate manca peste si carne de pasare de curte, iar carbohidratii trebuie asimilati din cereale.

Dieta care reduce riscul cancerului de prostata

Un pahar de vin pe zi este bun, de asemenea, dar trebuie sa limitezi consumul de carne (exceptie facand cea de pasare de curte), lactate si grasimi saturate. Indicat este sa se gateasca cu ulei de masline.

Se pare ca pestele a fost important in acest studiu, dar daca te numeri printre cei carora nu le place acest aliment poti urma dieta MIND, aceasta fiind o combinatie intre dieta mediteraneana si dieta DASH, care presupune consumul mai mic de fructe si peste.

Dieta mediteraneana prelungeste viata cu pana la 15 ani

Persoanele care au urmat dieta MIND timp de un an de zile au prezentat un risc mai mic cu 53% de a dezvolta Alzheimer.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#dieta mediteraneana creier, #dieta mediteraneana creier intinerire, #dieta mediteraneana sanatate , #creier