Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dezinfectare si protectie pentru pastrarea sanatatii

Advertorial
Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 16:41
6006 citiri
Dezinfectare si protectie pentru pastrarea sanatatii

Grija fata de noi si fata de apropiatii nostri si dorinta de a duce o viata linistita si sanatoasa reprezinta principalii factori pe care trebuie sa ii luam in calcul atunci cand alegem sa folosim toate metodele posibile de preventie a bolilor. De aceea, trebuie sa luam in calcul o serie de masuri, solutii si produse pentru protectie, dezinfectare si igienizare.

O serie de boli infectioase pot fi raspandite de la o persoana la alta prin mainile contaminate. Aceste boli includ infectii gastro-intestinale si infectii respiratorii, cum ar fi gripa. In ziua de astazi, raspandirea noului coronavirus depinde mult de modul si frecventa in care ne spalam sau ne igienizam mainile. Astfel, cea mai usoara si rapida forma de prevenire a imbolnavirii este spalarea atenta a mainilor cu apa si sapun. Fie ca este vorba despre un sapun clasic, solid, lichid sau spuma, rezultatul este garantat.

Pe langa spalarea atenta a mainilor, trebuie sa luam in considerare mai multe masuri, care ne ajuta sa ne pastram sanatatea in cele mai bune conditii. Pentru situatiile in care ne aflam in imposibilitatea de a ne spala pe maini, o solutie rapida si extrem de eficienta este reprezentata de dezinfectantii pentru maini, sub forma de gel sau spray dezinfectant, care ajuta la igienizarea imediata.

Pe langa igienizarea atenta a mainilor, trebuie sa avem in vedere si alte metode importante de protectie. De exemplu, purtarea manusilor de protectie este importanta deoarece protejeaza mainile de germeni si ajuta la reducerea raspandirii germenilor. Dupa utilizare, manusile se arunca in recipiente specifice pentru reciclare, astfel incat sa se evite raspandirea bolilor.

Pe langa folosirea manusilor de protectie, foarte important este sa se foloseasca si masti de protectie. Acestea sunt obligatorii oriunde, in afara propriului camin, in aceasta perioada. Pentru a fi folosit corespunzator si pentru a asigura o protectie sporita, masca folosita trebuie sa iti acopere perfect gura si nasul. Masca de protectie ajuta la oprirea raspandirii germenilor din nas si gura. De asemenea, te poate impiedica sa imprastii germeni prin respiratie, tuse sau stranut.

Pe langa igienizarea atenta a mainilor, trebuie sa avem grija sa curatam si sa dezinfectam si suprafetele cu care interactionam cel mai des, acasa sau la locul de muca, folosind dezinfectanti si detergenti profesionali de suprafete.

Telefoanele, clantele usilor, mesele, tastatura computerului, afisajele tactile, suprafetele din supermarket-uri si din mijloacele de transport in comun sunt mai murdare decat iti poti imagina si astfel, sunt suprafete ideale de reproducere pentru germeni. Prin urmare, de fiecare data cand ne folosim telefoanele mobile, strangem mana cuiva, deschidem o usa, platim si primim rest in bancote, folosim computerul si multe alte activitati, acumulam germeni pe maini, pe care apoi ii transferam pe toate celelalte suprafete pe care le atingem sau pe corpul nostru, de exemplu prin frecarea ochilor, atingerea nasului sau a gurii.

De aceea, igienizarea atenta si responsabila a mainilor si a suprafetelor trebuie realizata constant si cu produse de cea mai buna calitate, astfel incat virusii si bacteriile sa nu aiba nicio sansa de raspandire.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#deinfectare maini, #dezinfectant, #masti de protectie , #stiri sanatate