Detoxifiere si energizare

Luni, 21 Mai 2018, ora 08:15
3612 citiri
Detoxifiere si energizare

80% din imunitatea organismului este concentrata la nivel intestinal. Iar un sistem digestiv puternic si sanatos inseamna ca bacteriile intestinale trebuie sa fie in echilibru.

Cand intestinul gazduieste 75% bacterii benefice, organismul este sanatos, insa atunci cand in intestin predomina bacteriile "neprietenoase" - care permit dezvoltarea excesiva a mucegaiurilor si ciupercilor, implicit a multor simptome digestive (balonare, gaze, dureri, constipatie, diaree sau intestin permeabil) - imunitatea noastra este periculos afectata.

O cura de detoxifiere a organismului este recomandata macar o data pe anotimp, iar vara cu atat mai mult se impune. Facuta corect, o asemenea actiune duce la eliminarea toxinelor din colon, curata sangele si ajuta in alte cateva afectiuni, pentru ca regleaza tensiunea arteriala (prevenind bolile cardiovasculare provocate de excesul de grasimi si saruri), regleaza colesterolul (prevenind obezitatea) si zaharul din sange (prevenind diabetul).

Semintele de in sunt cel mai bun curatator al tractului intestinal, cel mai bun transportator si curatator de toxine si reziduuri. Practic, cu doar 6 linguri de faina de seminte de in ajuti corpul sa elimine reziduurile! Mai sunt si mega-bogate in acizi grasi Omega-3 care scad colesterolul vizibil, previn tensiunea arteriala, au proprietati anti-inflamatorii si combat constipatia. Cel mai bine este sa cumperi semintele de in intregi si sa le macini chiar inainte de a le consuma.

Unde mai pui ca semintele de in macinate sunt unul dintre cele mai bune scrub-uri pentru corp si unul dintre cele mai bune "sampoane" pentru par.

Apropo, Carol cel Mare credea atat de mult in beneficiile semintelor de in, incat le cerea tuturor supusilor sai sa le manance. Ba a creat chiar si legi pentru a se asigura de acest lucru. In latina, numele lor este Linum usitatissimum, adica "cel mai folositor".

Ok, acum ca te-ai detoxifiat, iti imaginezi ca o sa ai energie cat cuprinde? Nu dintr-o data. Trebuie sa o recapeti treptat iar indicat e tot apeland la alimentele minune.

Curmalelor li se mai spune "fructele paradisului" pentru ca au grija de sanatatea, silueta si frumusetea ta.

Sunt bogate in fier si acid folic, astfel ca previn si trateaza anemia iar zaharurile de buna calitate pe care acestea le contin se absorb lent la nivelul intestinului, regland astfel glicemia si protejand pancreasul.

Curmalele pot face parte atat dintr-o cura excelenta de reglare a greutatii, cat si din tratamentul diverselor afectiuni, precum constipatia, problemele cardiace, disfunctiile sexuale, diareea si tulburarile intestinale.

Ajuta la intarirea inimii, daca sunt consumate de doua ori pe saptamana. Sunt considerate a fi stimulente energetice naturale deoarece isi fac efectul in 30 min de la momentul consumului. Daca vrei sa renunti la consumul de zahar (care ,rugineste' organismul), apeleaza cu increderea la curmale pentru a-ti indulci preparatele.

Iti recomandam sa lasi curmalele in apa toata noaptea si sa le consumi zdrobite dimineata.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#seminte in, #curmale, #detoxifiere organism , #detoxifiere