Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dereglarile alimentare ale barbatilor

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 09:06
2500 citiri
Dereglarile alimentare ale barbatilor
Foto: xlpharmacy.com

Dereglarile alimentare apar de regula la femei, dar nu ocolesc nici barbatii. Pot aparea la fel de des si la barbatii preocupati de imaginea lor, pe fondul stresului, tensiunilor zilnice si consumului fizic sustinut.

Mai mult, pentru ca si barbatii au tendinta de a mentine cure de slabire nu intotdeauna potrivite metabolismului lor, dereglarile alimentare sunt frecvente.

Atat femeile cat si barbatii au tendinta de a se infometa atunci cand kilogramele in plus le dau batai de cap. Astfel, anorexia, bulimia sau pofta excesiva de mancare nu ii ocolesc pe barbati, informeaza iloveindia.com.

Exista cazuri in care ei, nemultumiti de greutatea si imaginea lor, iau masuri drastice pentru a slabi. De cele mai multe ori, se infometeaza si astfel, pe fondul stresului, nicio masa nu le produce satisfactie. Apare astfel anorexia la barbati, insotita adesea de stari de voma, lipsa de energie si apatie.

In aceste cazuri, specific barbatilor este exercitiul fizic excesiv, de multe ori aleg sporturile de forta si anduranta, iar in lipsa alimentatiei corespunzatoare ei devin anorexici.

In alte ipostaze ale dereglarilor alimentare ale barbatilor, exista persoane care au tendinta de a consuma putin si des orice aliment, pentru ca nu simt senzatia de satietate. Acest lucru apare atunci cand programul de masa nu este unul regulat, alimentele consumate sunt bogate in grasimi, care satisfac pe moment si nu se hidrateaza corespunzator.

Apare astfel bulimia nervoasa, pe care multi barbati incearca sa o controleze cu laxative si inducerea fortata a starilor de voma. De cele mai multe ori devin depresivi, dar aceste efecte se vad intr-un timp indelungat, tocmai de aceea multi barbati nu constientizeaza problema lor.

Poate cea mai frecventa dereglare alimentara a barbatilor este pofta excesiva de mancare, care apare pe fondul unei alimentatii bogate caloric. Astfel, carnurile de care cei mai multi nu se despart in nici o zi creeaza in timp lipsa satietatii si astfel pofta de mancare este cu atat mai mare.

Apar astfel kilogramele in plus, lipsa increderii personale, nemultumiri legate de aspectul fizic, iar toate acestea sunt proprii dereglarii alimentare de care sufera, iar multi nici nu constientizeaza acest lucru decat atunci cand greutatea lor este considerabil mai mare. Multi barbati sufera depresii in urma acestei dereglari, stresul este cu atat mai mare si nu au randament.

Mai exista o dereglare alimentara mult mai frecventa la barbati decat la femei, aceea de a consuma fructe si legume in exces ori carne in exces, dar toate acestea dublate de un regim sustinut si drastic de exercitii de forta. Intarirea masei musculare este proprie barbatilor, care isi adapteaza alimentatia asa cum considera ei si nu consulta nutritionistul inainte.

Uneori chiar inlocuiesc vitaminele si mineralele din alimentatie cu vitamine sintetice care le imbunatatesc masa musculara, iar hrana proaspata lipseste din dieta lor.

Toate aceste dereglari apar uneori la varsta adolescentei, a teribilismului, dar si la adultii care fac o obsesie din imaginea lor. Pentru un barbat, felul in care arata semnifica nu numai incredere in propriile puteri, dar si o forma de respect pe care ei vor sa si-o impuna in acest fel.

Mai mult, exista meserii pentru care aspectul fizic este esential si atunci, fara un sfat specializat, de cele mai multe ori alegerile alimentare sunt necorespunzatoare. Sportivii care nu se consulta cu medicul lor sunt predispusi acestor dereglari, mai mult decat femeile chiar.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#dereglare alimentatie barbat, #alimentatie nesanatoasa barbat, #cura slabire barbat , #cura slabire