De ce visam urat ?

Miercuri, 02 Octombrie 2013, ora 21:30
8485 citiri
De ce visam urat ?
Foto: Arhiva

Toti oamenii au vise noaptea, de la cele mai placute la cele mai ciudate, desi de multe ori nu si le amintesc dimineata. Visarea reprezinta o stare modificata de constiinta, in care se construiesc povesti in imagini pe baza amintirilor si preocuparilor prezente sau a fanteziilor si imaginilor.

Potrivit publicatiei You Beauty exista cateva elemente care ne pot da indicii referitoare la visele noastre si totodata un raspuns la intrebarea: De ce visam urat?

Sunetele: In loc sa ne desteptam, avem tendinta de a integra soneria alarmei care ar trebui sa ne trezeasca dimineata in visul nostru. Lauri Loewenberg, membru al Asociatiei Internationale pentru Studiul Viselor, atrage atentia asupra faptului ca zgomotele in timpul somnului pot influenta acele procese importante pe care visele le indeplinesc. De aceea, ea nu recomanda obiceiul de a adormi cu muzica pe fundal, ori cu diverse sunete.

Mirosurile: Anumite arome pe care le simtim in timpul somnului pot influenta ceea ce visam. Loewenberg sustine ca "acea regiune a sistemului limbic al creierului care controleaza abilitatea de a simti mirosuri, simte, de asemenea, emotii". Un experiment al cercetatorilor germani a aratat ca femeile care au fost expuse mirosului de trandafiri in timpul fazei REM a somnului au relatat ca au visat lucruri pozitive, spre deosebire de cele expuse mirosului de oua stricate.

Vrei sa renunti la ceva: Loewenberg avertizeaza ca atunci cand vrei sa excluzi din dieta ta alimentele nesanatoase, precum dulciurile sau mancarurile hipercalorice, ori vrei sa te lasi de fumat, adesea visezi noaptea exact lucrurile la care vrei sa renunti.

Suplimentele si medicamentele: Anumite medicamente au efecte asupra somnului REM, lucru care poate contribui la aparitia unor vise foarte ciudate. De exemplu, utilizarea plasturilor pentru lasatul de fumat iti poate crea senzatia ca visul tau este unul cat se poate de real.

Starea mentala: Loewenberg sustine ca persoanele care viseaza in alb si negru sau nuante de gri ar putea suferi de depresie, iar starea vremii infatisate in vis poate fi un indiciu pentru depresie - ploaie, iar anxietate - tornade.

Apoi, un alt factor de influenta este pozitia in care dormi - un studiu efectuat de cercetatorii din Hong Kong a aratat ca persoanele care obisnuiesc sa doarma pe burta sunt predispuse sa viseze ca sunt persecutate, ori sufocate.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#de ce visam urat, #factori influenta vise, #stare mentala vise, #vise insemnatate , #somn