De ce se nasc unii bebelusi cu par?

Sambata, 09 Martie 2019, ora 10:15
25533 citiri
De ce se nasc unii bebelusi cu par?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Te-ai intrebat vreodata de ce se nasc unii bebelusi cu par, in timp ce altii se nasc fara? De fapt, exista atat de multe moduri in care parul unui nou-nascut poate arata si chiar mai multe moduri in care se poate schimba in primii doi ani de viata ai copilului, incat este fascinant.

Plecand de la aceasta varietate atat de mare, este normal ca parintii sa aiba parte de unele surprize. Iata de ce se nasc unii bebelusi cu par!

Care este motivul pentru care se nasc unii bebelusi cu par?

Culoarea, grosimea si textura parului unui bebelus sunt determinate de factori ereditari, in special de genele si etnia parintilor. Parintii cu parul deschis la culoare vor avea cel mai probabil un copil cu parul blond.

Daca unul dintre parteneri are parul subtire si cret, iar celalalt parinte are parul gros si drept, copiii pot mosteni oricare dintre aceste caracteristici.

Cu toate acestea, nu este neobisnuit ca un nou-nascut sa aiba parul brunet, in timp ce ambii parinti au parul deschis la culoare. Il poate avea si blond atunci cand parintii au parul brunet.

Acest lucru se datoreaza faptului ca parul nou-nascutului nu seamana prea mult cu parul pe care il va avea cand inainteaza in varsta.

Este destul de imprevizibila aceasta schimbare. Nu se stie nici daca schimbarea se va mentine pentru primii ani ai copilului sau pana la maturitate.

Este adevarat ca parul cu care se naste copilul dispare in urmatoarele sase luni, pentru a permite inceperea unui nou ciclu de crestere. Acest al doilea par creste adesea in culori diferite sau cu o textura diferita, fiind mai puternic.

Factorii genetici ai familiei pot impiedica asemanarea parului copilului cu cel al parintilor sai.

Caderea parului si portiunile fara par sunt normale, dar este un alt lucru care ii ingrijoreaza pe parinti. In cazul bebelusilor care se nasc cu par, acesta va cadea, asa ca este absolut normal sa aiba portiuni fara par la un moment dat.

Bebelusii care isi petrec cea mai mare parte a timpului pe spate pot avea portiuni neregulate de par. Insa sunt rare cazurile cand caderea parului copilului reprezinta un semnal al unei probleme de sanatate.

Expertii spun ca nu parul, ci conditia scalpului conteaza atunci cand parintii sunt ingrijorati de caderea sau de absenta parului bebelusilor. In cazul in care scalpul pare sanatos, fara iritatii, nu ar trebui sa fie ingrijorati. Daca este observata o eruptie pe piele sau pete rosii, ar trebui consultat un medic pediatru.

In unele culturi, parintii rad scalpul unui nou-nascut, in timp ce in altele se obisnuieste sa se astepte pana cand copilul poate vorbi inainte de a-i tunde parul pentru prima data.

Cu toate acestea, medicii le recomanda parintilor sa nu prinda in cozi sau sa impleteasca parul bebelusilor, deoarece parul acestora este mult mai subtire decat parul adultilor si poate fi cauzata o cadere excesiva a parului.

Se spune ca arsurile stomacale din timpul sarcinii reprezinta un semn ca bebelusul se va naste cu par. Desi cei mai multi oameni considera acest lucru un mit, se pare ca este adevarat potrivit cercetarilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#bebelusi genetica, #ereditate bebelusi , #bebelusi