De ce nu slabesti? Iata cateva explicatii

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 15:31
5385 citiri
De ce nu slabesti? Iata cateva explicatii

Faci totul ca la carte, dar tot nu pierzi din greutate, iar asta iti scade din vointa pe care o implicasesi in procesul de slabire. Fara sa iti dai seama, s-ar putea sa iti sabotezi cura de slabire prin diferite obiceiuri aparent nevinovate, dar care au un impact mare asupra siluetei.

Iata cateva asemenea exemple, oferite de LiveStrong:

Exercitii cu ritm cardiac scazut

Multa lume apeleaza la exercitii ce implica un ritm cardiac scazut, considerand ca astfel pierd mai multe calorii. Din pacate, corpul se adapteaza foarte repede la aceste miscari, pierzand din ce in ce mai putine calorii cu fiecare zi de antrenament. "Daca alergi un kilomentru azi ai putea pierde in jur de 100 calorii, dar maine doar 80", afirma Rachel Cosgrowe, antrenor de fitness.

Mai bine incearca sa faci exercitii mai grele pe perioade mai mici de timp, cu pauza intre ele. Spre deosebire de exercitiile cardio, acestea nu consuma doar calorii din grasime, ci ard calorii in general, iar corpul tau va continua sa slabeasca in urmatoarele 38 ore. Cu exercitiile cardio usoare vei inceta sa mai slabesti imediat ce inima va revenii la ritmul normal.

Incalzeste-te pentru 5 minute si apoi exerseaza intens pentru 1 minut, terminand cu altele 2 de mers moderat. Repeta acest set de 3-4 ori.

Ridici greutati

"Ridicarea greutatilor face parte integranta dintr-un proces de slabire", afirma Keith Scott, antrenor de fitness certificat, dar tot el avertizeaza cu privire la ridicarile ganterelor foarte grele. "Din punct de vedere al arderii caloriilor, aceasta nu este cea mai eficienta metoda, deoarece genul acesta de exercitii presupune miscari lente".

Pentru a maximiza pierderea kilogramelor, Alwyn Cosgrove, antrenor de fitness, recomanda combinarea exercitiilor cu greutati cu acelea in care cresti ritmul cardiac. Alternarea lor duce la cresterea rezistentei corpului la greutati si la modificari de metabolism, rezultand o scadere uimitoare in greutate.

Suplimentele proteice sub forma de pudra

Proteinele consumate la fiecare masa reprezinta o idee excelenta pentru a evita senzatia de foame, iar shake-urile proteice sunt o sursa bogata. Ai grija totusi la caloriile ascunse din pudra pe care o consumi. Pentru a-i imbunatati gustul si mirosul, multe companii adauga zahar si grasimi, ceea ce duce la un exces de calorii.

Citeste cu atentie etichetele si alege pudre care sa nu contina mai mult de 5 g carbohidrati si 3 g de grasimi. Apoi adauga tu carbohidrati naturali, amestecand praful intr-un blender cu fructe de padure sau nuci. Astfel vei obtine mai multe fibre si mai multi nutrienti, care te vor ajuta sa slabesti sanatos.

Fructele uscate

Consumand multe fructe uscate iti va fi foarte greu sa slabesti, deaorece majoritatea contin zahar adaugat, care iti creste rapid nivelul de insulina.

De asemenea, ele nu contin apa, care poarta un rol important in sentimentul de satietate pe care il ai dupa masa. Cercetatorii numesc acest fenomen densitate de energie. Un studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania arata ca mancarea cu continut ridicat de apa, precum fructele si legumele proaspete, iti provoaca senzatia de satietate mult mai repede decat cea uscata, precum fructele deshidratate sau produsele foarte grase.

In plus, cu siguranta vei fi mai inclinat sa consumi mai multe fructe uscate decat proaspete inainte de a te simti satul. Poti consuma cu lejeritate 7-8 caise uscate, dar nu iti va fi la fel de usor sa mananci 8 caise proaspete.

Alege mere, portocale, piersici, struguri, cirese, banane si alte fructe aflate in stare naturala in cazul in care vrei sa slabesti.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#fructe uscate, #factori care impiedica slabitul, #perturbare slabit, #greseli dieta, #greseli alimentatie, #greseli sport , #metode slabire