De ce este bine sa lucrezi cu greutati

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 13:373268 citiri
De ce este bine sa lucrezi cu greutati

Multa lume nu intelege in totalitate scopul folosirii greutatilor in exerciitiile fizice. Pentru majoritatea, ele sunt importante doar pentru modelarea corpului si obtinerea unei forte mai mari. Ce nu stiu multi este faptul ca tesutul muscular arde mult mai multe calorii decat cel gras, in orice moment al zilei, indiferent de activitate.

Chiar si in momentul in care te uiti la televizor sau cand dormi muschii vor consuma calorii mai mult decat oricare alt tesut din organism. De aceea Reader's Digest te sfatuieste sa folosesti greutati care iti vor creste masa musculara si metabolismul.

Nu este niciodata prea tarziu pentru a capata acest obicei de a face exercitii cu gantere. Un studiu recent efectuat pe femei si barbati de peste 60 ani arata ca acestia au pierdut in jur de 2 kilograme doar pentru ca au folosit greutati de 3 ori pe saptamana, fara alte exercitii fizice sau dieta.

Incepe cu niste gantere mici si foloseste-le in fiecare zi timp de 10 minute pentru a stimula diverse grupe musculare. Vei arde calorii si nu vei avea niciun motiv sa te temi ca ai putea capata un aspect prea masiv.

Comentarii