De ce este aloe vera o planta minune

Marti, 07 Iulie 2015, ora 09:34
10446 citiri
De ce este aloe vera o planta minune
Foto: Hepta.ro

Aloe vera este o planta cunoscuta pentru proprietatile sale medicinale. Creste in locuri uscate si poate fi utilizata pentru exterior sau ingerata.

Aloe vera merita inclusa in dieta ta zilnica, dar pentru a te bucura pe deplin de beneficiile ei, trebuie sa fie organica, pura, fara coloranti sau parfumuri de orice fel.

Uz extern - la ce ajuta si cum trebuie sa o folosesti

Cu aloe vera poti imblanzi parul cret. Aceasta este ingredientul principal in produsele anti-incretire a parului. Planta asigura un sigiliu al cuticulelor parului, mentinandu-l sub control. Aplica putina aloe vera pe par inainte de uscare si nu va mai fi rebel.

Daca esti adepta epilatului cu lama si utilizezi spuma de ras, este timpul sa renunti la aceasta chiar acum si sa incerci aloe vera. Aceasta contine enzime cu proprietati anti-inflamatorii si, in plus, hidrateaza pielea.

Foloseste aloe vera ca masca sau crema hidratanta. Daca esti dispusa la acnee si cremele uleioase iti dau sentimentul de disconfort, vei iubi ceea ce face aloe vera pentru tine. Aplica aloe pe fata in mod direct.

Daca ai un ten normal sau uscat, poti aplica aloe vera sub forma de masca pe care sa o tii pe fata timp de 15 minute. Fa o masca de aloe vera cu ovaz si ulei hidratant. Aplica, mentine 15 minute si clateste cu apa rece.

Gelul de aloe vera este ideal pentru vindecarea arsurilor, atat pentru cele cauzate de soare, cat si pentru cele efectuate in interiorul casei, in bucatarie. Aloe vera are capacitatea de a indeparta pielea moarta si de a stimula producerea de noi straturi de piele.

Aloe vera elimina acneea. Daca ai probleme cu acneea, aloe vera reduce inflamarea si vindeca. Datorita continutului de vitamina C, E si beta caroten, aloe imbunateste fermitatea pielii, elimina impuritatile si este un excelent antioxidant. De asemenea, ajuta la tratarea vergeturilor ce apar datorita sarcinii.

Cum te face aloe vera mai sanatos

Cum te ajuta daca o ingerezi

Aloe vera are capacitatea de a vindeca tractul digestiv, vindeca cicatrici, de a reduce iritarea si ajuta la tratarea ulcerelor stomacale si intestinale.

De asemenea, creste productia de bacterii din intestin care ajuta digestia, prevenind diareea, constipatia sau aciditatea.

Aloe vera are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale si antifungice ce ajuta sistemul imunitar. Cu ajutorul sau putem reduce eficient alergiile sezoniere, artrita reumatoida si diverse afectiuni inflamatorii.

La ce e buna aloe vera

Planta are multiple beneficii pentru inima, deoarece imbunatateste circulatia sangelui, creste oxigenarea acestuia, reduce colesterolul si ajuta la reglarea tensiunii arteriale.

Unele studii sustin ca aloe vera reduce riscul de cancer, in special a celui de colon si protejeaza rinichii si ficatul. Acest lucru se datoreaza polizaharidelor pe care le contine.

Acestea sunt cateva din beneficiile ingerarii de aloe vera. Consuma aloe vera sub forma de sucuri, piureuri, salate, si cu putina imaginatie sub forma de mancaruri delicioase si sanatoase.

FeteleStiu.ro

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#aloe vera uz exterior, #aloe vera ingerata, #aloe vera beneficii, #aloe vera beneficii sanatate , #remedii naturale