Cura de slabire de dupa 40 de ani

Vineri, 14 Mai 2010, ora 07:39
17326 citiri
Cura de slabire de dupa 40 de ani
Foto: losing-weight-over-40.com

De la an la an ti se pare tot mai greu sa pastrezi o cura de slabire, pentru ca nu ti se pare eficienta. Chiar daca ai trecut de 40 de ani, trebuie sa stii ca esti inca tanar si organismul raspunde cu succes la un anumit tip de regim alimentar si de exercitii.

Dupa aceasta varsta, treci intr-o alta etapa, iar schimbarile hormonale care se petrec incetinesc rata de crestere celulara. Unele schimbari de acest ordin determina aparitia procesului de imbatranire, informeaza care2.com.

Pentru ca o cura de slabire sa fie eficienta in acest caz este necesar sa cunosti noul ritm al organismului si sa te obisnuiesti cu el. Intocmeste o lista cu obiceiurile alimentare sanatoase pe care le-ai pastrat in trecut si vezi care dintre ele mai pot fi actualizate.

Un alt pont util pentru pregatirea organismului sa slabeasca este de a elimina orice afectiune. Cele mai multe persoane de peste 40 de ani au probleme cu tiroida (glanda care produce hormonii responsabili de reglarea metabolismului). Incearca sa iti rezolvi orice problema de sanatate si dupa aceea organismul tau este pregatit de cura de slabire.

Regula fiecarei mese va fi minim de hrana, maxim de energie. Astfel, specialistii sunt de parere ca la aceasta varsta este foarte impotanta senzatia de satietate.

Astfel, te poti ridica de la masa atunci cand te simti complet satisfacut, fara sa fie nevoie sa mananci prajiturile pe care le consumai in urma cu 20 de ani. Deci nu face exces de mancare. Tu trebuie doar sa te simti satisfacut pentru a avea maxim de energie.

Nutritionistii recomanda cinci sau sase mese mici pe zi, la un interval de patru ore. Daca depasesti acest interval iti va fi foame si vei simti nevoia sa mananci foarte mult. Dupa orele 16:00, mananca un mar pentru a-ti pregati apetitul la cina, care nu trebuie sa fie consistenta.

Secretul curei de slabire de dupa 40 de ani este de a-ti obisnui organismul sa se simta satisfacut, deci sa fie complet energic, cu mai mutina mancare. Tocmai de aceea se impun cateva schimbari in programul tau obisnuit de masa. Este foarte important sa mananci la ore fixe si nu sari peste micul dejun.

Miscarea nu va lipsi din obiceiurile tale zilnice. Ai nevoie de masa musculara pentru ca metabolismul tau sa poata sa arda caloriile. Din pacate, dupa 40 de ani, masa musculara se inlocuieste cu grasime, iar in aceasta situatie iti va fi foarte greu sa slabesti.

Mersul pe jos este cel mai sanatos, dar daca vrei sa mergi si la sala, incearca banda de alergat si sedintele de aerobic. Sunt perfecte pentru a indeparta depozitele inestetice de grasime. Cere unui instructor sa te ajute sa-ti lucrezi masa musculara, pe clase de muschi.

Contrar opiniei generale, in timpul somnului se ard calorii importante de care vrei sa scapi. Deci nu evita sa dori opt ore pe noapte, pentru ca metabolismuol tau sa se regleze si sa elimini depozitele de grasime.

Renunta la bauturi care contin indulcitori artificiali sau carbogazoase. Mai mult, daca ai pofta de ceva dulce, cea mai sigura metoda de a manca ceva sanatos este sa iti prepari chiar tu, acasa si sa eviti produsele despre care nu stii cum s-au preparat.

Toate aceste schimbari alimentare vor fi realizate treptat, pentru ca organismul sa se obisnuiasca cu ele. Nu iti propune scopuri nerealiste. Trebuie sa stii ca de la aceasta varsta metabolismul se regleaza singur atunci cand o cura de slabire este prea drastica.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#regim 40 ani, #cura 40 ani, #cura slabire batranete, #schimbari alimentare batran , #cura slabire