Cum te feresc de boala clipitul des sau mancatul cu mana stanga

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 20:50
3740 citiri
Cum te feresc de boala clipitul des sau mancatul cu mana stanga
Foto: Pexels/Kaboompics

Odata ce se apropie anotimpul rece, oamenii incep sa isi faca griji despre riscul de imbolnavire.

Daily Mail ofera cateva sfaturi pe care sa le pui in practica daca vrei sa treci sanatos peste sezonul rece.

Cand afara este frig este mai mica umiditatea, ceea ce poate cauza uscarea ochilor, iar acest lucru poate duce la belfarie, o inflamatie dureroasa a ochiului. Julian Stevens, de la Spitalul oftalmologic Moorfields, spune ca atunci cand mediul este uscat lacrimile se usuca mai repede si ca trebuie sa clipim mai des pentru a produce mai multe. Atunci cand ochii se usuca, celulele stem care produc lacrimi se inchid pentru a evita iritarea. Astfel, specialistii recomanda clipitul mai des, lacrimile artificiale sau ochelarii de soare.

Trucuri simple, ca sa ramai sanatos iarna aceasta

Mainile pot transporta bacterii care duc la afectiuni grave. Atunci cand esti la o petrecere trebuie sa folosesti maini diferite pentru a saluta oameni si pentru a manca, astfel incat sa reduci sansele de a transfera bacteriile. Cel mai bine ar fi sa saluti cu mana dreapta si sa mananci cu stanga, a spus Dr. Lisa Ackerley.

Alcoolul ar putea sa te faca sa simti ca te-ai incalzit imediat dupa ce il consumi, dar pe termen lung nu este o varianta buna, pentru ca scade nivelul de sange din organele interne, cauzand scaderea temperaturii corpului.

Un must have al diminetilor de iarna este o lampa terapeutica, adica una care furnizeaza un nivel ridicat de lumina similar celei naturale din timpul anotimpului cald. Dr. Sarah Almond, de la Spitalul de Copii din Liverpool "Alder Hey", spune ca acest dispozitiv este foarte bun ajutand corpul sa treaca mai usor peste zilele scurte de iarna, deoarece lipsa luminii si a vitaminei D face o persoana sa se simta mult mai obosita si lenta.

Alimente care te ajuta sa tii raceala la distanta

Daca te afli in autobuz si cineva stranuta langa tine, intoarce capul si tine-l aplecat zece secunde. Un stranut poate transmite pana la 100.000 de particule de virusuri si este nevoie de pana in 30 pentru a te imbolnavi. Mai mult un virus poate supravietui pe o clanta sau o telecomanda de televizor, de exemplu, pana la 48 de ore. Poti sa te protejezi si purtand o esarfa peste nas, dupa cum spune Dr. Auldric Ratajczak.

Dentistul Uchenna Okoye avertizeaza ca dintii sunt foarte sensibili in lunile de iarna si ar fi indicat sa schimbi pasta de dinti o data pe an pentru a evita problemele. Acest lucru este recomandat pentru ca organismul se poate obisnui cu anumite substante dintr-o pasta de dinti si sa nu mai reactioneze cum trebuie.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#sfaturi iarna raceala, #sfaturi iarna evitat raceala, #sfaturi iarna sanatate , #gripa