Cum te ajuta stresul cand ai probleme

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 23:382585 citiri
Cum te ajuta stresul cand ai probleme
Foto: Men's Health

Cei care sunt stresati trebuie sa stie ca pot avea si beneficii de pe urma stresului, nu numai probleme cu sanatatea. Acest efect neplacut asupra corpului nostru ne poate ajuta sa avem performante profesionale mai bune, sustin specialistii.

Conform unui nou studiu aparut in revista "Clinical Psychological Science", stresul iti poate imbunatati perfomanta la locul de munca. Totul este sa stii cum sa il folosesti in avantajul tau, scrie Men's Health. Cercetatorii sustin ca persoanele care au stiut cum sa foloseasca stresul in favoarea lor au obtinut rezultate foarte bune.

Corpul poate interpreta presiunea care este exercitata asupra ta drept o provocare, si nu o problema, spune Jeremy Jamieson, de la o Universitatea din Rochester. Acest afect al stresului se vede in eliberarea unor hormoni care trasnmit inimii mesajul ca e nevoie de pomparea unei cantitati mai mari de sange spre creier.

Acesta este mecanismul care ne poate imbunatati performanta intelectuala. Cei care nu reusesc sa faca fata stresului in special in unele situatii dificile au optiunea de a apela la un medic. Acesta poate recomanda medicamente din clasa denumita "beta-blockers". Totul depinde de raspunsul corpului tau, caci mintea il va urma intotdeauna si te va ajuta sau iti va crea probleme atunci cand esti supus unei presiuni mari.