Cum stii daca ai nevoie de antibiotice

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 09:22
7017 citiri
Cum stii daca ai nevoie de antibiotice

Doctorii tin cont de mai multe detalii atunci cand se gandesc daca sa-ti administreze antibiotice. Este greu cateodata sa distingi o infectie virala de una bacteriana.

Medicii folosesc un amestec de experienta cu stiinta pentru a lua o hotarare, potrivit Health.com. Iata care sunt cativa factori pe care ei ii iau in considerare:

Febra

Daca ai febra, tremuri si ai frisoane, este posibil sa ai o infectie bacteriana, dar poate sa fie vorba si de gripa. Doctorii se gandesc la posibilitatea de a avea gripa, mai ales in cazul in care in perioada respectiva este o epidemie. Daca ei considera ca ultima varianta este cea mai probabila, vei pleca din cabinet fara antibiotice.

De cat timp esti bolnav

Infectiile virale care dureaza mai mult de o saptamana ar trebui sa iti dea de gandit, caci pot sa denote infectii virale sau o bacterie.

Daca simptomele nu te parasesc de saptamani, probabil iti va fi prescris un antibiotic.

Culoarea secretiilor

Secretiile nazale tind sa fie subtiri si clare in timpul unei infectii virale, iar atunci cand sunt cauzate de o bacterie sunt verzui sau galbene.

Te doare in gat

Desi gatul este rosu si te doare ingrozitor, doctorul va cauta puncte albe, ceea ce tradeaza bacteriile, inainte de a-ti prescrie un antibiotic. Majoritatea racelilor incep cu o durere in gat, dar aceasta fara alte simptome specifice racelii (precum nasul care curge) necesita antibiotice, pentru a omori potentiale bacterii periculoase.

Ai nevoie de un test antigen rapid, care dureaza 20 de minute.

Testare

Un test de laborator este cea mai sigura cale de a sti daca ai nevoie de antibiotice sau nu. Doctorul va lua o mostra din gat si o va analiza la microscop. Problema cu aceasta procedura este ca poate dura o zi sau doua pana cand primesti rezultatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#antibiotice gripa, #antibiotice tratament, #antibiotice tratament cand trebuie, #gripa antibiotice , #gripa