Cum sa ne revenim in forma dupa minivacanta de Paste. Recuperarea trebuie sa inceapa din a doua zi

Duminica, 02 Mai 2021, ora 03:20
1440 citiri
Cum sa ne revenim in forma dupa minivacanta de Paste. Recuperarea trebuie sa inceapa din a doua zi
Legume la gratar FOTO Unsplash.com

A trecut cel mai greu si lung post din an, iar masa din ziua de Paste este un motiv bun pentru a gusta din multe feluri de mancare.

Insa dupa aceasta zi, poate si dupa a doua, cand realizam ca stomacul plin ne da o senzatie de disconfort, iar hainele cele noi deja nu prea ne incap, ne gandim deja ca "de maine" incepem curele de slabire.

Specialistii spun ca ar fi bine sa nu facem excese in ziua de Paste, insa daca pofta a invins ratiunea de a ne mentine silueta, este bine sa incepem chiar de a doua zi sa fim cumpatati.

Este recomandat ca in urma "exceselor pascale" sa tineti o dieta de detoxifiere, care sa elimine toxinele si sa revigoreze organismul, se precizeaza intr-un articol pe gustos.ro.

Chiar daca specialistii in nutritie sugereaza ca detoxifierea nu este necesara, pentru ca ficatul si rinichii realizeaza permanent detoxifiere, curatand sangele de substantele in plus, nu strica sa oferim un pic de ajutor ficatului si rinichilor.

Se presupune ca toxinele sunt eliminate din corp atunci cand mananci si bei produse naturale, pure, curate, care au rolul de a ajuta ficatul, rinichii, limfa si colonul sa elimine toxinele.

Ce alimente sa consumi dupa Pasti pentru a scapa de toxine

- Cea mai mare cantitate din mancarea pe care o consumi, aproximativ 75%, sa fie cruda: fructe, migadale si nuci, salate de legume, smoothie-uri de fructe, sucuri naturale de casa.

- Consumati alimente cu efect diuretic: telina, patrunjel, sparanghel, pepene, cafea, ceai. Suplimente detoxifiante au acelasi efect: scot din corp toata apa in exces si, odata cu ea, toxinele.

- Ar trebui ca dupa mesele imbelsugate sa existe un numar de zile in care sa mancam mai putin si natural: fructe, legume, ceaiuri, sucuri din fructe si apa din belsug. 7-10 zile, in care sa renuntam la proteina si grasimea animala, spune doctorul Ruxandra Constantina conform itsybitsy.ro.

- Alimentele bogate in fibre, cum ar fi cerealele integrale, sunt si ele recomandate, pentru ca ajuta la curatarea sangelui si a colonului.

- Puteti incepe ziua cu un pahar de apa in care ati stors zeama de la o jumatate de lamaie. Efectul tonic si de energizare este imediat si ajuta la stimularea sistemului digestiv.

- La micul dejun se recomanda alimente cu putine calorii: iaurt, cereale integrale, salata de fructe sau un ou fiert.

- Ar fi bine ca o perioada sa evitati alimentele care streseaza ficatul, cum ar fi carnea rosie sau pastele fainoase.

- E recomandat sa renuntati la cafea, alcool si ceai negru. Totodata, e bine sa consumati ceai verde (sau menta, salvie, tei, echinacea, urzica, trifoi rosu) sau 2 litri de apa pe zi. Puteti opta si pentru sucurile proaspete de sfecla, morcovi si mere.

De asemenea, ghimbirul are efecte benefice asupra digestiei.

Ghimbirul este considerat o planta minune cand vine vorba de efectul detoxifiant. Extrem de eficienta pentru eliminarea toxinelor din organism este combinatia de lamaie cu ghimbir. Se recomanda consumarea in fiecare dimineata a unui pahar de apa cu lamaie si ghimbir. Sucul de ghimbir se poate face din doua mere, o portocala sau o lamaie si ghimbir de marimea unei nuci, toate mixate la blender. Ghimbirul ajuta la reglarea tranzitului intestinal si favorizeaza arderea rapida a grasimilor. Este indicat si in curele de slabire, nu doar in dietele de detoxifiere.

Cum ar trebui sa fie o zi dupa festinul de Paste

Dimineata, pe stomacul gol beti un pahar de apa in care ati stors o felie de lamaie. De altfel, asigurati-va ca aveti la indemana o sticla de 2 litri de apa plata din care veti bea toata ziua. Daca sunteti hidratati, nu veti mai simti ca va este foame chiar si atunci cand nu va este - dupa cum bine stiti deseori confundam senzatia de sete cu cea de foame. Dimineata ati putea alege un iaurt light cu cateva linguri de musli fara zahar, o cafea. Nimic ce contine zahar adaugat nu trebuie consumat in acest moment pentru a mentine nivelul glicemiei cat mai constant, scrie CSID.ro.

La pranz, alegeti o salata cat mai simpla - cu peste sau pui ori branza, cu dressing de lamaie, ulei de masline, fara sosuri sau maioneza. Si nu, nu mai mult de o felie de paine si fara desert. Seara, alegeti sa faceti plimbare cat mai lunga - cel putin o ora.

Pentru cina daca va este foame puteti alege o alta salata ori legume la gratar sau spanac - orice e dietetic si va place.

Nutritionistii spun ca nu ne vom ingrasa daca gustam din toate bucatele de sarbatori, insa acest lucru nu trebuie sa devina o rutina.

Insa, solutia reala pentru arderea caloriilor in exces este miscarea. Putem incepe cu plimbari in aer liber, apoi gimnastica, alergare usoara sau bicicleta.

3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
3 alimente care NU trebuie să-ți lipsească din dieta primăvara aceasta
Primăvara mult așteptată este sezonul ideal să ne apucăm de slăbit și nu doar din cauză că se apropie sezonul de plajă! Primăvara, metabolismul bazal este accelerat, favorizând...
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul, mai mult decât o sursă de fier. Dieta care te ajută să scapi de 3 kilograme în 5 zile!
Spanacul este o adevărată minune pentru sănătate. Pe lângă beneficiile sale nutritive uimitoare, acesta este ideal pentru a da jos kilogramele în plus. Acesta conține potasiu, magneziu,...
#dieta, #cum slabim, #dieta dupa paste , #dieta