Cum sa scapi de stres usor, zi de zi

Luni, 04 Februarie 2013, ora 07:01
59052 citiri
Cum sa scapi de stres usor, zi de zi

Stresul ajunge la cote alarmante in zilele noastre, iar pentru a putea functiona cum trebuie si a preveni bolile si alte efecte secundare ale acestuia trebuie sa stii cum sa te destinzi.

Iata cateva trucuri pe care poti sa le incerci zilnic, potrivit Woman's Day, ce te vor ajuta sa fii mai calm si mai relaxat. Iata ce sa faci in momente in care simti ca cedezi, ca inima ti-o ia la galop, iar din gura risca sa iasa nu tocmai cele mai elegante cuvinte:

1. Respira de 3 ori adanc, astfel incat atat inspiratia, cat si expiratia sa aiba cate 5 secunde. Iti vei incetini rata batailor inimii si echilibra hormonii.

2. Canta melodia preferata. Astfel, vei respira mai din plin si nivelul de oxigen din sange va creste.

3. Stai cat de drept poti. Atunci cand umerii stau inspre spate, pieptul se "deschide" si poti respira mai usor.

4. Mesteca o guma. Miscarea maxilarului te va relaxa si vei simti cum scapi de o parte din stres.

5. Ia o pauza in ceea ce priveste gandurile si grijile. Priveste poza cuiva drag sau un peisaj frumos si concentreaza-te asupra acestor lucruri, uitand de restul pentru cateva minute.

6. Foloseste-ti intregul corp atunci cand casti. Inhalarea adanca va ajuta la relaxarea musculara.

7. Daca esti acasa, stai intins pe pat, cu genunchii indoiti si talpile pe podea. Ramai asa cateva minute.

8. Lasa soarele sa fie cel care te invioreaza. Intoarce-ti fata catre o fereastra, inchide ochii si lasa-te desfatat de caldura si lumina naturala pentru cateva minute.

9. Atunci cand stai jos, incordeaza-ti intregul corp pret de 10 secunde, dupa care relaxeaza-te. Te vei simti mai bine apoi.

10. Incearca terapia prin tipete. Atunci cand esti in masina si ai muzica la volum mare sau esti intr-o zona unde nimeni nu trece pe strada, tipa o data si elibereaza-ti sentimentele negative.

11. Cojeste o portocala si inspira aroma ei; iti va oferi o stare de bine.

12. Daca inima iti bate prea tare, asculta o melodie linistitoare, al carui ritm sa iti ajute cordul sa se linisteasca.

13. Spala-te pe dinti. Senzatia de prospetime te va face sa te simti mai plin de energie.

14. Ai grija de o planta. Fie ca ii rupi frunzele uscate, o cureti de praf sau o uzi, aceasta te va ajuta sa te relaxezi.

15. Suna-ti un prieten care te va asculta fara sa te judece. Nu numai ca te va ajuta sa te descarci, dar calmul celeilalte persoane te va invalui si pe tine.

16. Cauta pe Internet un filmulet amuzant. Rasul creste hormonul fericirii si il reduce pe cel al stresului.

17. Mananca un bol cu ovaz. Carbohidratii ajuta la producerea serotoninei.

18. Planuieste-ti vacanta, chiar daca nu poti pleca in curand. Aceasta activitate te va face sa uiti de probleme si sa te gandesti la ceva placut, crescandu-ti doza de optimism.

19. De cateva ori pe saptamana, renunta la obiceiurile stricte pe care le ai in casa. Lasa-ti sotul sa faca patul si seara uita vasele in chiuveta, fara sa te simti vinovata.

20. Adopta un animal de companie. Acesta iti ofera afectiune si te va determina sa te plimbi zilnic, ceea ce-ti va aduce o sumedenie de beneficii.

21. Foloseste ritualuri care sa te detensioneze, precum sa bei o cana de ceai dimineata, fara graba, sau sa faci o plimbare scurta in fiecare seara ori sa asculti muzica.

22. Ai grija la cantitatea de cafeina. Daca o consumi dupa pranz in mod excesiv, noaptea nu te vei putea odihni bine si dimineata vei fi obosit.

23. Conecteaza-te cu natura. Deschide draperiile si priveste cerul, pierzandu-te in adancimea sa pentru 1-2 minute.

24. Pastreaza-ti prietenii aproape. Conexiunea sufleteasca dintre oameni iti va oferi o stare de spirit buna.

25. Pentru a scapa de durerile musculare, pune niste comprese cu otet in zonele respective, stand asa cateva minute, chiar inainte sa faci baie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#trucuri eliminare stres, #eliminare stres modalitati, #stres activitati, #detensionare solutii , #stres