Cum sa iti mentii prostata sanatoasa

Joi, 24 Februarie 2011, ora 14:55
78866 citiri
Cum sa iti mentii prostata sanatoasa

Prostata este o mica glanda, capabila sa provoace probleme enorme barbatilor, de obicei dupa varsta de 40 de ani.

Prostata e asezata la baza vezicii urinare, are un diametru de vreo doi cm, inconjurand complet uretra. Secretia acestei glande este alcalina si asigura longevitatea spermatozoizilor. Numele deriva din limba greaca, de la "pro-statis", care inseamna "stand in fata", referindu-se la pozitia anatomica.

Simptomele care trebuie sa-ti atraga atentia sunt legate, mai toate, de urinare, conform NewsMax, care reproduce un articol despre prostata, scris de dr. David Brownstein pentru revista Health Reports. Printre acestea se afla: urinarea frecventa, incompleta, intrerupta, cu "picaturi"; insomnia si urinari multiple in timpul noptii; pierderea libidoului, depresia.

Aceste simptome denota fie o glanda largita, fie o glanda in proces de atrofiere, cu posibilitatea de tumori benigne sau maligne. De aceea, vizitele la urolog sunt asa de importante dupa varsta de 40 de ani. Se recomanda cel putin o consultatie pe an, cu un specialist in urologie.

Neglijarea acestui aspect poate pune multi barbati in pozitia de a fi descoperiti cu o forma de cancer avansat, cand interventia medicala devine problematica.

Autorul articolului recomanda anumite masuri simple pentru imbunatatirea functionala a acestei glande:

Controleaza-ti regimul alimentar. Evita zaharul rafinat, sarea, alimentele prelucrate industrial, grasimile animale si mareste cantitatea de fructe, legume si alimente vegetale.

Fa exercitii fizice, misca-te mai mult. Viata moderna exceleaza prin sedentarism, fiind propice dezvoltarii multor boli, din cauza proastei irigari cu sange a tesuturilor vitale.

Bea apa suficienta in timpul zilei. Cantitatea de apa bauta trebuie sa fie proportionala cu masa corpului. Un om de 80 kg trebuie sa bea cel putin 4 pahare de 100 ml de apa pe zi. Orice crestere in temperatura sau in gradul de activitate fizica impune marirea acestei cantitati de apa.

Evita orice lichide cu trei ore inainte de a te culca.

Obtine reteta de la doctor pentru vitamine si minerale care pot imbunatati sanatatea acestei glande.

Obisnuieste-te cu condimentele iuti in dieta. Ardeii iuti, hreanul cauzeaza o usoara iritate a mucoaselor intestinale si a uretrei, ducand la imbunatatirea irigarii sangvine. Un organ care primeste sange proaspat suficient nu se poate imbolnavi.

Evita folosirea bicicletei. Saua de bicicleta produce unde de micro-soc, care se propaga in cavitatea abdominala, supunand organele de la baza ei in stres continuu.

Mortalitea de pe urma cancerului de prostata s-a redus semnificativ in ultimii ani, datorita imbunatatirii metodelor de diagnostic si tratament.

Igiena prostatei, un subiect "tabu" pana nu demult, ocupa din ce in ce mai mult spatiu in media, datorita faptului ca afectiunile de prostata sunt cu mult mai numeroase decat se credea pana acum.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#igiena prostata, #afectiuni prostata, #simptome probleme prostata, #ingrijire prostata , #prostata