Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum să îți alegi corect masca de protecție

Advertorial
Luni, 02 August 2021, ora 12:42
5771 citiri
Cum să îți alegi corect masca de protecție
masca de protectie FOTO: prowear.ro

Măștile de protecție respiratorie se numără printre cele mai importante echipamente de protecție personală, iar o alegere corectă poate fi o chestiune complicată. Cele corespunzător selectate, aplicate, folosite și întreținute protejează lucrătorii de pericolele din aer, dar nu le elimină. Pentru a te proteja pe tine și angajații tăi de aceste pericole, trebuie mai întâi să le identifici, apoi să cuantifici expunerea și, în cele din urmă, să utilizezi aceste informații pentru a selecta masca adecvată. Când faci această selecție trebuie să iei în considerare și starea medicală și confortul purtătorului, precum și configurația locului de muncă.

Masti de protectie 3M sunt unul dintre cele mai căutate produse pe piața internă și internațională, fiind folosită în industria metalurgică, de construcții și multe altele.

În funcție de pericol și expunere se identifică următoarele categorii de măști de unică folosință cu curele elastice:

  • semimasca de protecție respiratorie fără supapă/cu supapă FFP1 folosită pentru protejarea împotriva aerosolilor de particule solide și lichide, cu condiția ca concentrația dispersiei acestor aerosoli în aer să nu depășească 4 x TLV (threshold limit value sau valoarea limită prag)
  • semimasca de protecție respiratorie cu supapă FFP2 folosită pentru protejarea împotriva aerosolilor de particule solide și lichide, cu condiția ca concentrația dispersiei acestor aerosoli în aer să nu depășească 10 x TLV (threshold limit value sau valoarea limită prag)
  • semimasca de protecție respiratorie cu supapă FFP3 folosită pentru protejarea împotriva aerosolilor de particule solide și lichide, cu condiția ca concentrația dispersiei acestor aerosoli în aer să nu depășească 50 x TLV (threshold limit value sau valoarea limită prag).

Pe lângă măștile de unică folosință 3M, ProWear oferă și măști integrale reutilizabile, ce prezintă mai multe avantaje. De exemplu, masca integrala reutilizabila 3M 6800 prezintă vizieră integrală pentru față ce asigură un câmp de vizibilitate extins iar utilizatorul nu necesită ochelari de protecție; greutate extrem de redusă (400g) pentru un nivel ridicat de confort; material moale, flexibil și hipoalergenic pentru etanșarea pe față; sistem de fixare tip baionetă pentru o gamă largă de filtre, protejând împotriva particulelor, vaporilor și gazelor.

Există și măști de protecție respiratorie 3M care se utilizează împreună cu un filtru, de exemplu măștile din seria 3M 6000 și seria 3M 7000, filtrul A1 6051 3M oferind protecție la vapori organici. De asemenea, pachetul 6223M cu semimasca de protecție respiratorie 6200 pentru praf cu set de filtre A2P3 R prezintă avantajele mai sus menționate, la care se adaugă disponibilitatea pe mărimi.

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest subiect, este indicat să clarificăm ce înseamnă FFP1-FFP2-FFP3. Există 3 clase de protecție, în funcție de concentrația contaminantului în aer:

  • FFP1: protecție la praf și aerosoli iritanți
  • FFP2: protecție crescută împotriva particulelor aeropurtate, aerosolilor sau fumului dăunător cu efect iritant pe termen scurt
  • FFP3: protecție avansată la particule aeropurtate, vapori, aerosoli toxici, particule radioactive; de asemenea, poate oferi protecție la agenți biologici, viruși, bacterii și fungi.

ProWear are o gamă largă de echipamente de lucru și protecție care acoperă toate variantele de protecție respiratorie 3M, începând de la semimăști de unică folosință (ce nu necesită întreținere, deoarece sunt aruncate după utilizare), continuând cu semimăști reutilizabile ce acoperă jumătatea inferioară a feței (inclusiv nasul și gura), și terminând cu măști integrale ce acoperă ochii și o mare parte a feței.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#masca de protectie, #masca, #masca sanitara, #masca muncitori , #sanatate