Cum sa iti accelerezi metabolismul gratie leptinei

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 14:08
29480 citiri
Cum sa iti accelerezi metabolismul gratie leptinei

Iarna a trecut, dar majoritatea persoanelor a ramas cu cateva cadouri nedorite in urma Sarbatorilor, cum ar fi kilogramele in plus. Acestea trebuie sa dispara urgent pentru a capata energie si a fi in forma in vara ce urmeaza.

Leptina este unul dintre cei mai importanti hormoni care ajuta la accelerarea metabolismului si, implicit, la o silueta de invidiat. Potrivit Pill Advised, kilogramele castigate iarna sunt mai mult cauza unui dezechilibru hormonal decat a unei lipse de vointa.

Cum poate fi un hormon implicat in procesul de slabire?

Leptina are un rol important in controlul apetitului, metabolism si controlul greutatii si, din fericire, este produsa chiar de corpul nostru. Aceasta ii ofera informatii creierului despre cantitatea de grasime din organismul tau. Pe masura ce nivelul leptinei creste, apetitul scade.

Numarul de calorii arse este stabilit prin termogeneza, un proces prin care corpul tau produce caldura, mai ales in muschi. Potrivit unui studiu recent realizat la Universitatea Monash din Australia, leptina creste termogeneza, ajutand la arderea mai multor grasimi.

Cand nu are efect leptina?

Din cauza stilului modern de viata, care implica consumul alimentelor tip fast-food, putina miscare, foarte mult stres si lipsa somnului, informatia data de leptina nu mai ajunge intotdeauna la creier, asa ca acesta nu mai poate stimula metabolismul. Astfel, pierderea greutatii devine practic imposibila.

Somnul si slabirea

Cercetarile de la Universitatea Laval din Quebec au aratat ca 7-8 ore de somn pe noapte sunt asociate cu un nivel potrivit al leptinei, in schimb, pe masura ce somnul este mai putin, scade si concentratia acestui hormon.

Cum sa cresti rata metabolismului

Este stiut ca exercitiile fizice ard calorii. Mai mult decat atat, ele stimuleaza arderea enzimelor grase, la fel cum face si leptina.

Alege alimente cu savoare intensa, caci asta inseamna ca sunt bogate si in elemente nutritive precum minerale, vitamine, fibre, acizi omega 3. Avand un gust pregnant, senzatia de satietate va veni mai repede decat atunci cand consumi ceva fad.

Omega 3 te protejeaza de foarte multe boli, are rol antiinflamator si previne depresia. Consuma peste, ulei de in, nuci, soia si rinichi pentru a beneficia de aceasta substanta.

Incorporeaza cat mai multe fructe si legume in alimentatie, in special cele de culoare albastra, mov si rosu (mure, afine, vinete, cirese, rosii), care contin fotonutrienti cu efecte antiinflamatorii precum flavonoide si carotenoide. Acestea pot fi consumate si ca mici gustari intre mese, in locul altor produse nocive.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#leptina slabire, #arderea grasimilor, #slabire, #metabolism, #accelerare metabolism , #hormoni