Cum sa ai un tonus bun la trezire

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 21:12
13276 citiri
Cum sa ai un tonus bun la trezire
Foto: Arhiva

Metabolismul incetineste in timpul somnului, iar la trezire este destul de lenes, din acest motiv. Pentru a-l reactiva si ca sa aveti cel mai bun tonus, va trebui sa va adaptati din nou reflexele.

Cum? Specialistii nutritionisti va recomanda sa urmati 6 sfaturi, ce sunt de fapt mici trucuri, ca sa va recapatati energia, prin intermediul portalului Femme Actuelle.

1. Adoptati reflexul paharului cu apa

Pe stomacul gol, legendarul pahar cu apa curata curata organismul. Consumata la temperatura camerei, apa este mai putin agresiva pentru organism, dar mai ales pentru gat.

E important sa stiti ce fel de apa sa folositi: minerala naturala, de izvor, apa robinetului sau cea aromatizata. Se recomanda sa beti 1,5-2 litri de apa pe zi. Fie inainte, in timpul sau dupa masa. Totusi, in timpul meselor, evitati consumarea unei cantitati prea mari, fiindca veti simti stomacul prea greoi.

2. Intindeti-va ca o pisica

Mai intai, intindeti incet picioarele, dezmortindu-le pe cat posibil. Faceti-va timp pentru a simti lucrurile altfel decat de obicei, ca sa nu va treziti brusc si sa puneti corpul in tensiune. Practicati in mod regulat exercitii pentru spate, de intindere, de relaxare, de tonifiere. Respirati calm, profund.

3. Indispensabilul mic dejun

Nu sariti micul dejun, deoarece este elementul nelipsit unui tonus bun. Pentru o zi reusita, trebuie sa fiti plini de energie. Mancati dimineata. Ideal ar fi sa va ganditi la 4 elemente.

Consumati un produs lactat, importanta sursa de calciu, de proteine, de vitamina A si D. Toate cu rol in intarirea tesuturilor, a scheletului osos.

Un altul cerealier, producator de glucide datatoare de energie, un fruct, sursa de fibre si de vitamine, precum si o bautura hidratanta.

4. Dusul energizant

Obisnuiti sa faceti dus seara, pentru a va relaxa. Nimic rau in asta. Dar, virtutile energizante ale dusului de dimineata sunt incontestabile, daca este realizat cu un produs bun, un gel tonifiant. Alternati apa calda cu apa rece (dusul scotian) si asa se ajunge la o circulatie mai buna.

5. Masajul tonic

Cu o lotiune energizanta, procurata din farmacii, reusiti sa dati prospetime si vigoare organismului. Sportivii si nu numai ei procedeaza in acest mod. Se aplica lotiunea cu miscari circulare, pentru optimizarea efectelor.

6. Cultivati optimismul

Cand va treziti, zambiti zilei care incepe. Cea mai buna abordare spirituala a vietii este rasul. Incercati aceasta terapie cel putin 6 minute zilnic. Sunt solicitati astfel aproape toti muschii corpului. Bronhiile se dilata si se produce ventilatia pulmonara, iar creierul se oxigeneaza. In plus, rasul faciliteaza digestia.

Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Mâncarea care trebuie evitată când iei micul dejun la hotel: gândește-te de două ori înainte de a-ți umple farfuria
Micul dejun gratuit este un avantaj căutat de mulți călători atunci când rezervă șederi la hotel. O selecție de chifle, brioșe și cereale alcătuiesc ofertele tipice, alături de bacon,...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#sfaturi somn, #trezire dimineata, #exercitii dimineata, #mic dejun , #somn