Cum iti cresti singur nivelul testosteronului

Vineri, 09 Martie 2012, ora 18:00 41328 citiri

Vine o vreme cand nici nivelul testosteronului nu mai e ce-a fost. Iar, dupa cum se stie, acesta influenteaza multe laturi ale vietii, de la viata sexuala, sanatate, pana la anumite trasaturi de personalitate, competitivitatea fiind doar una dintre acestea.

Nivelul acestui hormon incepe sa scada dupa varsta de 30 de ani, iar declinul incepe sa fie rapid de la varsta de 40 de ani, cand valorile se micsoreaza cu circa 2% anual, conform Suite101.com.

Suplimentele pot reprezenta o alternativa, insa au efecte secundare, scaderea fertilitatii fiind doar una dintre acestea. Din fericire, insa, exista si metode de a creste nivelul acestui hormon natural.

Slabeste

Obezitatea este poate cel mai mare dusman al testosteronului. Odata cu marirea masei corporale, creste si nivelul de estrogen si scade cel al testosteronului. Trebuie tinut insa cont de faptul ca aceasta scadere in greutate trebuie sa se faca gradual. Curele dtrastice de slabire nu duc decat la scaderea mai accentuata a productiei acestui hormon.

Lucreaza-ti muschii

Cele mai utile sunt exercitiile de rezistenta, pentru ca acestea cresc si nivelul acestui hormon. In plus, trebuie lucrati toti muschii - a te concentra doar pe anumite grupe, cum ar fi bicepsii, nu va duce la rezultatul scontat.

Sexul de dimineata

Studiile au aratat ca nivelul de testosteron este cel mai mare dimineata, iar activitatea sexuala va face ca si mai mult hormon sa fie secretat.

Alunele ajuta

Grasimile mononesaturate duc si ele la o productie marita a testosteronului. Sunt prezente in uleiul de masline, cel de rapita, dar si in alune.

Alcoolul, dusmanul suprem

Moderatia e cuvantul-cheie in cazul consumului de alcool. Consumat in exces, poate duce la o scadere dramatica a nivelului de testosteron.

Fa din somn aliat

Productia de testosteron este mai mare dupa o noapte odihnitoare. Privarea de somn, pe de alta parte, poate interfera cu ritmul biologic, rezultatul fiind scaderea drastica a valorii acestui hormon.

Expunere la soare

Vitamina D duce la cresterea concentratiei acestui hormon masculin. Cea mai buna cale de a o obtine este sa petreci zilnic ceva vreme afara. Vitamina D iti va aduce beneficii in nenumarate alte feluri.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News