Cum îți formezi un stil alimentar adaptat nevoilor tale

Advertorial
Vineri, 27 August 2021, ora 12:40
6624 citiri
Cum îți formezi un stil alimentar adaptat nevoilor tale
nutritie FOTO: pexels.com

Indiferent de vârstă, cu siguranță, îți dorești să ai un stil de viață sănătos. Alimentația corectă, combinată cu odihnă și mișcare, te ajută să te simți mai bine și să arăți excelent. Cu toate acestea, ce înseamnă să ai un stil de viață sănătos și care sunt alimentele pe care merită să te bazezi? Iată cum poți forma un stil alimentar echilibrat și adaptat nevoilor tale nutriționale, din rândurile de mai jos!

Consumă alimente sănătoase

În primul rând, alimentația sănătoasă îți oferă toată energia de care ai nevoie pe parcursul zilei. Din acest motiv, este indicat să ai grijă de alimentele pe care le consumi. Pornind de la fructe și legume, îți poți construi un plan alimentar corect, încercând să eviți excesul de grăsimi, zahăr sau sare. Specialiștii în nutriție spun că poți consuma alimente din toate categoriile, însă, cu măsură și la orele potrivite. Nu știi ce să mănânci pentru un stil de viață sănătos? Iată câteva exemple:

  • alege fructe și legume proaspete, care-ți oferă nutrienții necesari;
  • nu uita de cerealele integrale și de leguminoase, care oferă energie;
  • consumă proteine, fie că vorbim despre carne slabă de pui sau de porc și nu ezita să alegi de pe raft pește și ouă proaspete;
  • în ceea ce privește lactatele, optează pentru cele care au conținut redus de grăsime sau fermentate, precum iaurtul sau laptele bătut;
  • alimente precum nucile și alunele sunt indicate, însă, consumă-le crude și fără alte adaosuri;
  • îți place să iei gustări? Alege fructe proaspete și uscate, precum curmalele sau smochinele;
  • pe cât posibil, încearcă să renunți sau să limitezi consumul de alcool și fumatul, care nu susțin o alimentație sănătoasă.

Hidratează-te corespunzător

Un stil alimentar echilibrat implică și o hidratare optimă. Astfel, trebuie să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi, indiferent de anotimp. Este indicat să bei apă la temperatura camerei, cu înghițituri mici. Deși, în categoria lichidelor, intra și băuturile îndulcite, un stil de viață sănătos recomandă consumul redus. Totuși, dacă nu poți să bei 2 litri de apă pe zi, apelează la ceaiurile neîndulcite, la apa infuzată cu fructe și la sucuri proaspete din fructe și legume.

Apelează la un specialist în nutriție

Nu în ultimul rând, pentru a obține un stil vestimentar adaptat la nevoile tale nutriționale, ai nevoie de consiliere nutrițională și de personalizare a dietei. Poţi consulta un nutriţionist într-unul dintre numeroasele centre medicale si spitale Arcadia. Acesta îți va pune la dispoziție un examen clinic, prin măsurarea compoziției corporale, precum și terapie nutrițională individualizată, în funcție de nevoile tale.

Nu știi de ce merită să apelezi la un specialist în nutriție? Pentru că acesta te poate ajuta să ajungi mai repede la rezultatele dorite, fie că vorbim despre scăderea în greutate sau nutriție sportivă. Mai mult, un nutriționist te ajută să nu faci toată munca singur, ci, vine cu soluții pentru planul tău alimentar, în funcție de vârstă, număr de kilograme și obiceiuri.

Nutriționistul te poate ajuta și să dezvolți o relație optimă cu alimentele pe care le consumi, astfel încât să adopți o alimentație corectă, fără bătăi de cap. Nu uita că un stil de viață sănătos presupune și obiective realiste, perseverență și răbdare.

Ține cont de aceste sugestii și ai grijă de sănătatea ta, începând cu un plan alimentar bine pus la punct. Consumă cât mai multe alimente sănătoase, bucură-te de mișcare și odihnește-te!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Cum să eviți să ieși din post cu kilograme în plus. Sfaturile unui cunoscut nutriționist
Nutriționista Mihaela Bilic a explicat, într-o postare pe Facebook, care sunt alimentele care trebuie evitate de persoanele care țin post pentru a nu se îngrășa. Ea subliniază că rolul...
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Schimbări foarte simple care vor ajuta pe oricine să slăbească și să se mențină fără dietă sau calorii numărate
Un nutriționist a detaliat o serie de schimbări simple de stil de viață care vor ajuta pe oricine să piardă în greutate, fără să elimine mâncărurile preferate sau să urmeze o dietă...
#nutritionist, #centrul arcadia, #stil alimentar , #dieta