Cum diferentiezi raceala de sinuzita

Miercuri, 15 Februarie 2012, ora 07:34
69163 citiri
Cum diferentiezi raceala de sinuzita

Atunci cand ai o stare de oboseala in intregul organism, te ustura in gat si iti sufli nasul incontinuu, ai de-a face cu raceala obisnuita sau cu o sinuzita. Adesea, cele doua par similare, dar exista cateva simptome care le diferentiaza.

Stiind cu ce te confrunti poti apela la tratamentul potrivit, conform Third Age. Asa ca iata cum sa le deosebesti pe fiecare in parte:

Racelile

Racelile comune sunt cauzate de un virus care provoaca infectarea cailor respiratorii superioare. Ele apar lent si, dupa cateva zile, dispar. Poti sa ai congestie nazala in acest timp, stari de oboseala, nas care curge, sa stranuti, sa te doara gatul si sa ai o senzatie de usturime si neplacere la nivelul sau chiar si cateva saptamani dupa ce iti trece raceala. Mai e posibil si sa tusesti si sa te doara capul. De obicei nu dureaza mai mult de 7 zile.

In ceea ce priveste tratamentul, hidratarea este esentiala, caci boala paraseste astfel mai repede organismul. In plus, ia de la farmacie medicamente pentru decongestionare, ameliorarea durerii si a tusei, astfel incat sa nu te chinui prea tare. Mananca supa de pui, caci aceasta te face sa te simti mai bine cand esti racit. In plus, adauga peste mancare niste usturoi, care iti intareste sistemul imunitar.

Sinuzita

Cateodata raceala se poate transforma in sinuzita. Asta se intapla atunci cand sinusurile se umfla si nu mai lasa mucusul sa iasa. Dupa 2-3 zile de raceala, daca mucusul devine galben-verzui, probabil ai sinuzita.

In plus, vei simti o durere sau presiune in zona pometilor si a ochilor, la ceafa si chiar dintii te vor durea, asta pentru ca radacinile dintilor de sus ajung in cavitatea sinusoidala. Si migrenele sunt comune. Te vei simti si foarte obosit si iti vei pierde simtul mirosului si poate si pe cel al gustului. Spre deosebire de raceala, infectia sinusurilor dureaza cateva saptamani sau mai mult.

Daca suspectezi ca ai sinuzita, este bine sa iti faci programare la medic pentru un consult. Aceasta poate fi tratata cu decongestionante si antihistaminice sau chiar antibiotice. Foloseste solutie salina pentru desfundarea nasului.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#sinuzita siptome, #sinuzita raceala diferente, #sinuzita raceala tratament , #gripa