Cum arata un antrenament acasa pentru barbati adevarati - 3 reguli de aur

Duminica, 13 August 2017, ora 20:01
22644 citiri
Cum arata un antrenament acasa pentru barbati adevarati - 3 reguli de aur
Foto: Alexandru Popa

Majoritatea barbatilor care fac exercitii acasa se lovesc mai devreme sau mai tarziu de piedici peste care nu mai pot progresa sau, mai rau, de dureri si probleme posturale.

In acest articol am sa-ti arat trei reguli de aur pentru a scapa de aceste probleme si a-ti construi un corp masculin si atragator la tine acasa, fara alte greutati in afara de greutatea corpului.

Incepe cu exercitii pentru forta si masa musculara. Chiar daca problema ta cea mai mare e burta sau grasimea de pe solduri, exercitiile de forta si masa musculara sunt o investitie in tine. Fara ele, oricat sport sau miscare faci, vei pierde din masa musculara de-a lungul anilor. Cu atat mai mult odata ce treci de 30 de ani. Iar odata cu aceasta pierdere, iti va fi tot si tot mai greu sa arzi grasimea corporala.

Vezi si 5 greseli care iti impiedica cresterea in masa musculara

In al doilea rand, exercitiile de forta si masa musculara, chiar daca nu ard o gramada de grasime in timp ce le faci (spre deosebire de cardio), ele poti fi facute cat mai intens si cu pauze cat mai scurte pentru a accentua arderea grasimilor ore in sir dupa terminarea antrenamentului, ducand la un total mai mare.

Cu alte cuvinte, poti dezvolta sau macar pastra masa musculara, cat si scapa de grasime, folosind astfel de exercitii de forta cu greutatea corpului. Totul in mai putin timp si cu mai multe efecte benefice pe termen lung decat daca te-ai apuca sa alergi sau sa-ti pui sperantele in alte tipuri de cardio monoton.

Fa exercitiul tot mai dificil, nu tot mai mult repetari. Cine crezi ca are mai multa forta: tipul ce face 40 sau cel ce face 60 de flotari? Ei bine, daca asta e tot ce ambii au facut (cu alte cuvinte nici unul nu se antreneza si in alt fel), ambii barbati au aproximativ aceasi forta. Ceea ce difera e anduranta.

Forta nu e data de cat de multe ori poti misca o greutate (precum greutatea corpului), ci de marimea greutatii pe care o poti misca. Iar masa musculara e strans corelata cu forta. Progresand de la zero, la 1-2, apoi la 5, 8, 10, 12 repetari cu o greutate pe care la inceput nici nu o puteai misca, vei creste in masa musculara. Dar apoi iti vei dezvolta doar anduranta, iar muschii tai nu vor arata cu nimic mai impresionant oricate repetari ai face. Nu vor fi nici mai mari, nici mai definiti sau "striati" - calitati ce au de-a face cu dimensiunea stratului de grasime de deasupra lor.

Alege o varietate bine-echilibrata de exercitii cu greutatea corpului. Multi barbati cred ca daca fac si flotari si tractiuni isi vor dezvolta echilibrat si pieptul si spatele. Din pacate, nu e chiar asa de simplu. Daca te uiti la anatomia si functiile pectoralilor si a dorsalilor, vei afla ca ambele grupe rotesc bratul in interior. Astfel, fara exercitii pentru grupele ce rotesc bratul in exterior, se va ajunge inevitabil la o postura cocosata cu umerii in fata, ce va duce la restrictii in raza de miscare, dureri de umar, trapez superior si multe alte probleme.

Iar acelasi principiu e valabil si in multe alte parti ale corpului. Daca antrenezi doar flexia coloanei prin abdomene, nu dezvolti suficient extensia ei. Daca te concentrezi doar pe extensia genunchiului prin genuflexiuni, nu dezvolti suficient flexia genunchiului sau flexia si extensia soldului. Iar exemplele pot continua.

De aceea, un antrenament acasa inteligent pentru barbati, ce iti poate aduce un corp atragator si sanatos, trebuie sa contina o varietate bine calculata de exercitii.

Apoi, pentru fiecare dintre acestea trebuie sa inveti sa le faci mai dificile sau mai usoare pentru a se potrivi nivelului tau si a putea respecta regula #2 de mai sus.

Cauta sa respecti aceste 3 reguli si fara indoiala vei avea un antrenament acasa de succes si iti vei construi corpul dorit, fara greutati sau alte echipamente. Spor la antrenament!

Descopera exercitiile care iti sculpteaza abdomenul fara sa-ti afecteze coloana (Video)

Alexandru Popa - antrenor de fitness

www.antrenorulMeuPersonal.ro este mai mult decat un site de articole, este o comunitate de oameni care vor sa devina mai atragatori... mai atletici... mai sanatosi... mai FIT

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Antrenament acasa pentru barbati adevarati, #antrenament acasa barbati , #fitness