Cross pentru sustinerea femeilor cu cancer la san, sambata, in Parcul Tineretului

Sambata, 29 Septembrie 2018, ora 08:28
2743 citiri
Cross pentru sustinerea femeilor cu cancer la san, sambata, in Parcul Tineretului
Foto: Facebook Casiopeea

Bucurestenii sunt asteptati sambata sa alerge si sa pedaleze pentru sustinerea femeilor cu cancer la san in cadrul unui eveniment care va avea loc in Parcul Tineretului.

Potrivit unui comunicat de presa, Asociatia Casiopeea doreste sa vina in ajutorul femeilor diagnosticate cu cancer la san, care au suferit o operatie de mastectomie, carora le va dona proteze mamare externe, foarte necesare in procesul de recuperare. Fondurile de care este nevoie pentru achizitionarea protezelor vor fi stranse din taxele de participare la Crosul si Marsul Casiopeea.

Aflat la a XII-a editie, evenimentul caritabil a reusit sa ajute pana acum peste 2.200 de supravietuitoare ale cancerului la san.

Anual, peste 9.500 de femei sunt diagnosticate cu cancer mamar, in Romania, potrivit Globocan 2018. In fiecare ora, o femeie afla ca sufera de aceasta boala, care este principala cauza de deces prin cancer in randul femeilor din tara noastra.

"Din pacate, multe dintre cazuri sunt depistate tarziu, iar femeile ajung pe masa de operatie pentru extirparea unuia sau chiar ambilor sani. Operatia de mastectomie este resimtita ca o amputatie de catre femeile care trec prin aceasta experienta, iar implicatiile la nivel emotional sunt foarte puternice", releva sursa citata.

Protezele externe de san ajuta la echilibrarea presiunii exercitate asupra coloanei vertebrale, care este inegala dupa extirparea unui san.

Pe listele de asteptare de la CNAS se asteapta si doi ani

Conform sursei citate, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate deruleaza un program de decontare a protezelor mamare si a sutienului special necesar purtarii acestora, dar, din cauza listelor lungi de asteptare, femeile care ar trebui sa beneficieze de ele pot astepta pana la doi ani pentru a le primi. Achizitionarea personala nu este o optiune pentru multe dintre aceste femei, care nu-si permit sa plateasca cei aproximativ 150 de euro, cat costa setul format din proteza si sutien.

Din 2008, Asociatia Casiopeea a reusit, prin organizarea Marsului si Crosului Casiopeea, sa ofere gratuit proteze mamare pentru 2.200 de femei cu cancer la san. Beneficiarele, femei cu posibilitati materiale reduse, au fost selectate prin intermediul Institutului Oncologic Bucuresti.

In 2018, obiectivul Casiopeea este sa vina in sprijinul altor 300 de femei care au nevoie de ajutor in recuperarea post-mastectomie, prin fondurile colectate din taxele participantilor la evenimentul sportiv.

Elementul de noutate din acest an il reprezinta Marsul Solidaritatii pe biciclete, dedicat iubitorilor de pedalat, organizat impreuna cu Asociatia Adevaratii VeloPrieteni, Hai cu Bicla si SkirtBike.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#cross Casiopeea cancer san Tineretului , #cancer