Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Criza vaccinurilor pentru copii a luat sfarsit. Ce le recomanda Ministerul Sanatatii parintilor

Joi, 13 Octombrie 2016, ora 14:26
2954 citiri
Criza vaccinurilor pentru copii a luat sfarsit. Ce le recomanda Ministerul Sanatatii parintilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce spitalele s-au confruntat recent cu o criza a vaccinurilor, Ministerul Sanatatii a anuntat joi ca programul de vaccinare a copiilor va intra in normal din a doua parte a lunii octombrie, conform schemei nationale de imunizare.

Este vorba despre mai multe tipuri de vaccinuri care au lipsit mai multa vreme din spitale, insa ministerul a informat, intr-un comunicat de presa, ca acum stocurile sunt suficiente sau urmeaza sa fie completate in scurt timp.

Citeste mai multe detalii despre criza vaccinurilor

"Vaccinul hexavalent a fost receptionat, iar in cursul acestei luni va incepe imunizarea copiilor impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virala B, poliomielitei si Haemophilus influenzae tip b", se arata in documentul citat.

Primul lot de vaccin, adica 115.000 de doze, este acum in depozitul Unifarm, iar intr-o saptamana va fi distribuit catre Directiile de Sanatate Publica (DSP), au anuntat reprezentantii institutiei.

Dupa ce va ajunge in depozitele locale, DSP-urile ii vor anunta pe medicii de familie ca pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare in conditii optime.

Ministerul Sanatatii a facut apel catre medicii de familie sa-i programeze la vaccinare pe copiii eligibili pe cei care nu au fost vaccinati pana in prezent.

Al doilea lot de vaccin hexavalent, adica restul de 140.000 de doze, va ajunge in Romania pana pe data de 31 octombrie 2016.

Totodata, vaccinul ROR, impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, este in stocuri suficiente, astfel incat sa poata fi asigurata imunizare tuturor copiilor care au nevoie de acest ser, au spus oficialii din minister, care le-au recomandat parintilor sa se adreseze medicilor de familie pentru vaccinare.

De asemenea, sunt stocuri suficiente si pentru vaccinurile impotriva Hepatitei B si DTP (difterie, tetanos, pertusis), a precizat Ministerul Sanatatii.

"Vaccinul antigirpal a fost, la randul sau, receptionat iar pana la finalul lunii octombrie va incepe campania de vaccinare. Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populatia vulnerabila a boala (copii, bolnavi cronici, varstnici si personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor, in functie de cerere", potrivit reprezentantilor ministerului.

La randul sau, "vaccinul BCG, serul impotriva tuberculozei destinat nou-nascutilor, va ajunge in maternitati in maximum trei saptamani, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare si va fi demarata procedura de achizitie", se mai mentioneaza in comunicatul ministerului.

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vaccinuri copii, #vaccinare copii reintra normal, #imunizare copii , #vaccin