Criolipoliza sau cum sa slabesti la rece, fara bisturiu - Interviu

Joi, 24 Mai 2012, ora 12:45
49653 citiri
Criolipoliza sau cum sa slabesti la rece, fara bisturiu - Interviu
Foto: Medlife

In incercarea de a deveni mai frumoase, femeile apeleaza la o multime de tratamente, creme, iar pentru a slabi tin diete si merg la sala. Ce fac ele atunci cand timpul nu le permite si programul este atat de aglomerat incat nu pot sa manance la ore fixe si sa aiba o alimentatie doar din componente sanatoase? Unele dintre ele apeleaza la procedee chirurgicale.

Multora le este, insa, frica de bisturiu, asa ca raman nemultumite si frustrate de propriul corp. Numai ca medicii au invatat sa se plieze pe nevoile oamenilor, asa ca au inventat o noua procedura care te scapa de grasime fara bisturiu: ea se numeste criolipoliza, adica slabirea prin inghet.

Pentru a vedea cum functioneaza aceasta, am consultat specialistii de la Medlife, care ne-au explicat in ce consta criolipoliza, ce riscuri exista si alte cateva nelamuriri pe care le-ar avea orice persoana care intra pentru prima data in cabinetul unui medic estetician.

Cum se desfasoara operatiunea in sine?

Criolipoliza se realizeaza cu ajutorul unui aparat care este alcatuit dintr-un dispozitiv in care este incorporat softul special si o sonda similara celei ecografice, dar care aspira pielea si stratul de grasime de sub ea, asemenea unui vacuum.

Cu aparatul de criolipoliza se trateaza fiecare zona cu tesut gras in parte. Sonda localizeaza depunerile de tesut gras si le aduce treptat la o temperatura de -3 grade Celsius. Inventatorii procedurii au observat ca, atunci cand este expus unor temperaturi joase, stratul adipos se inflameaza si se desprinde de celelalte tesuturi.

Este nevoie de o expunere la frig de 5 pana la 20 de minute pentru ca celulele grase sa se dezintegreze. In timp, mai exact intr-un interval de 6 - 8 saptamani, ele mor si organismul le elimina natural, prin procesele metabolice.

Este dureroasa? Dar perioada de vindecare, cat dureaza si ce implica?

Pacientul care efectueaza aceasta procedura nu va suferi niciun fel de durere, vanatai, traume interne sau cicatrice, nu va simti senzatia neplacuta de frig si nu va avea parte de complicatii sau efecte adverse, dar se va bucura, in schimb, de aspectul corporal dorit. De asemenea, criolipoliza nu necesita incizii sau anestezie.

Sunt lucruri pe care nu mai ai voie sa le faci apoi? De exemplu sa nu te expui la soare o perioada sau sa ai restrictii in ceea ce priveste miscarea, sportul

Nu exista niste restrictii specifice si nici nu este nevoie de perioada de recuperare, dar efectele acestei interventii se mentin in timp doar daca persoana care a recurs la ea isi schimba stilul de viata. Aceasta presupune adoptarea unei diete echilibrate, cu un aport de calorii adaptat varstei si sexului, precum si practicarea unor exercitii fizice in mod regulat.

Apar vanatai, semne pe corp, cicatrice in urma procedurii?

Procedura nu traumatizeaza pielea, cel mult se poate simti o tensiune usoara din cauza efectului vacuumului si o senzatie locala de frig, mai ales la inceputul procedurii. Dupa sedinta, roseata cauzata de aparat poate dura cateva ore, rareori intalnindu-se cazuri cand se formeaza un hematom, care se retrage in cateva zile.

Cu ce metode de slabire se combina cel mai eficient criolipoliza?

Nu sunt necesare alte metode, daca se respecta o dieta sanatoasa si echilibrata si se face miscare de 2-3 ori pe saptamana, pentru a inlatura sedentarismul.

In 3 sedinte se pot pierde 2 masuri la fusta sau pantaloni

Cate kilograme se pot pierde in urma procedurii, cat tesut adipos?

Fiecare zona tratata necesita un alt interval de expunere la frig, in functie de grosimea stratului adipos. De exemplu, pentru zonele mai extinse, cum este abdomenul, sunt necesare 2 aplicari cu durata intre 20 si 30 de minute.

Astfel, in functie de zona tratata si grosimea stratului adipos, o sedinta poate dura intre 20 si 180 de minute. Dupa o sedinta de tratament, grosimea stratului de grasime se reduce cu 3-15 mm, ceea ce echivaleaza cu o pierdere de 25-45% (medie 40%) din grasimea zonei tratate.

Dupa 3 sedinte se pot pierde 2 masuri la fusta sau pantaloni. Rezultatele incep sa fie vizibile din ziua 15 de tratament si sunt maximale pentru o sedinta dupa 45 zile.

Se poate repeta? La cat timp si de cate ori?

Procedura se repeta de 2 sau maxim 3 ori pe an si este suficient pentru a avea rezultate vizibile.

Exista contraindicatii, persoane care nu au voie sa treaca prin aceasta procedura?

In mod normal nu exista contraindicatii, insa in cazul unor afectiuni grave sau in sarcina, bineinteles ca se cere sfatul medicului specialist.

Pe ce parti ale corpului se poate efectua?

Procedura se efectueaza in zonele predispuse acumularii de strat adipos: abdomen, coapse, solduri, deasupra genunchilor.

Care sunt cele mai cerute zone?

Cele ma cerute zone sunt abdomenul si coapsele.

Unde se inregistreaza cele mai vizibile rezultate, din experienta dumneavoastra?

Rezultatele sunt vizibile in orice zona aplicam criolipoliza. Nu exista o parte anume unde ea sa dea rezultate mai bune si altele mai rele.

Aveti multe cliente sau este o tehnologie relativ necunoscuta inca?

Este o tehnologie de ultima ora, despre care inca nu stie multa lume, dar in clinicile din toata lumea este deja folosita cu succes, iar rezultatele sunt foarte bune. Criolipoliza a inceput sa fie cunoscuta si in Romania si deja se bucura de succes atat in randul femeilor, cat si al barbatilor.

Care ar fi eventualele temeri, reticente, pe care le au pacientii?

In general nu prea stiu cum actioneaza aceasta tehnologie si nu cred in efectele ei, avand in vedere usurinta cu care se efectueaza si faptul ca nu implica durere sau alte efecte adverse. Dar apoi sunt foarte multumiti, vazand rezultatele.

Exista efecte adverse comune? Dar complicatii rare, dar posibile?

Nu exista niciun fel de efecte adverse sau complicatii, mai mult de o usoara roseata a pielii, cateva ore dupa interventie. Rar, pot aparea vanatai vanataile, pret de cateva zile.

Daca persoana in cauza se ingrasa din nou, vor aparea semne inestetice unde a fost facuta criolipoliza?

Daca persoana care a efectuat acest tip de tratament nu va urma o dieta alimentara echilibrata si nu va face miscare, evident ca in timp efectele criolipolizei se vor atenua. Dar nu va aparea nimic inestetic sau care sa aminteasca de efectuarea unei proceduri estetice de slabire.

De cat timp se efectueaza aceasta procedura in lume? Dar in Romania?

Lipoliza prin criogenie este o terapie de ultima ora si a primit aprobarea Comunitatii Europene si a FDA-ului American (Food and Drug Administration). In Romania a fost introdusa abia de un an, dar in strainatate este deja binecunoscuta.

Au fost si barbati care sa apeleze la acest procedeu?

Da, si barbatii apeleaza la criolipoliza.

Cand se scade temperatura, nu ingheata si celulele epidermei si cele ale muschilor? Nu apar degeraturi sau alte probleme la nivelul tesutului?

Nu apar niciun fel de astfel de probleme in urma criolipolizei, aparatul lucreaza numai la nivelului stratului de grasime, fara sa lezeze pielea.

Cat costa sedinta/tot tratamentul?

Pretul variaza in functie de durata sedintei, fiecare zona necesita un anumit timp si fiecarui pacient i se aplica tratament personalizat, de aceea pretul total se calculeaza in functie de numarul de sedinte si durata lor. Pretul unei sedinte poate fi intre 150 si 250 de euro, in functie de zona unde este aplicata procedura si de pachetul complet al clientei.

Procedeul se efectueaza si in alte clinici din Romania?

Da, insa este printre cele mai noi proceduri dermato-estetice introduse in tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#criolipoliza slabit procedeu, #criolipoliza metode slabit, #criolipoliza procedee estetice slabit, #slabire la frig, #metode nonchirurgicale slabit, #lipoliza prin criogenie , #metode slabire