Credem ca stim ce mancam si ca fructele de mare sunt sanatoase, dar iata ce au gasit oamenii de stiinta in creveti

Vineri, 03 Mai 2019, ora 08:30 12950 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Oamenii de stiinta au gasit ceva neasteptat in creveti provenind din patru rauri din Marea Britanie.

In cadrul unui studiu realizat de catre specialisti britanici, au fost testati creveti de apa dulce provenind din 15 locuri din comitatul Suffolk. Absolut in toti s-a depistat ... cocaina si nu numai, arata BBC.

De fapt, acestia erau contaminati cu o serie intreaga de droguri, inclusiv ketamina, gasita de asemeni in cantitate mare.

Crevetii, din specia Gammarus pulex, au fost prinsi in lacurile Alde, Box, Deben, Gipping si Waveney, specialistii dorind sa vada nivelul de poluare si tipul acesteia, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Environment International.

In afara de droguri, s-au gasit si pesticide (interzise in Marea Britanie de multa vreme), dar si medicamente.

Cei implicati in studiu, experti din cadrul Universitatii Suffolk, au declarat ca se asteptau sa gaseasca droguri in vietatile care traiesc in zonele urbane, mai ales Londra, nu insa si in zonele rurale.

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News