Secretul arderii grasimilor din organism: Mananci ciocolata, dar numai la o anumita ora STUDIU

Sambata, 26 Iunie 2021, ora 05:00
9547 citiri
Secretul arderii grasimilor din organism: Mananci ciocolata, dar numai la o anumita ora STUDIU
Consumul de ciocolata poate fi benefic pentru organism FOTO: Shutterstock

Cercetatorii din Statele Unite si Spania au facut o descoperire surprinzatoare, dupa ce au realizat un studiu legat de consumul de ciocolata. Ei au constatat ca acest produs dulce poate aduce "beneficii neasteptate" in organism, daca este servit la micul dejun.

Studiul a demonstrat ca la femeile adulte, care au mancat ciocolata dimineata, cand s-au trezit, s-a produs "arderea grasimile din organism si reducerea nivelului de glucoza din sange", potrivit Daily Mail.

Cercetatorii de la Spitalul Brigham and Women din Boston, Statele Unite, care au lucrat in colaborare cu expertii de la Universitatea Murcia din Spania, au dat cate 100 de grame de ciocolata cu lapte mai multor femei americane aflate in menopauza, in decurs de o ora de la trezire si cu o ora inainte de culcare.

In mod uimitor, echipa a descoperit ca nici consumul de dimineata si nici cel de seara, nu a dus la cresterea in greutate a persoanelor, care au participat la studiu. Cercetatorii au constatat ca de fapt, ciocolata a avut efect de inhibator al apetitului.

Reteta pentru o viata lunga. Dieta "curcubeu" care detine secretul prevenirii bolilor de inima si cancerului STUDIU

Dupa analizele efectuate la femei, s-a observat arderea grasimilor si reducerea nivelului de glucoza din sange. Acest lucru s-a datorat substantelor benefice din ciocolata, precum flavanoli, care se gasesc in cacao, in mod natural.

Cu toate astea, studiul s-a limitat doar la femeile aflate la menopauza, iar el ar trebui extins si la alte categorii de persoane, precum barbatii si femeile mai tinere, pentru a confirma rezultatele obtinute.

Barbatii care se cearta cu sotia risca sa moara de tineri. De ce divortul este la fel de nociv cu fumatul

"Voluntarii nostri nu s-au ingrasat in ciuda cresterii aportului caloric. Practic, ciocolata a redus consumul de energie, in concordanta cu reducerea poftei de mancare si a dorintei de dulciuri", a spus Marta Garaulet, autorul studiului, de la Universitatea din Murcia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#consum ciocolata, #arderea grasimilor, #ciocolata sanatate, #beneficii ciocolata , #stiri sanatate