O viata mai sanatoasa in noul an? Incearca smoothie-uri preparate la blender!

Advertorial
Luni, 11 Ianuarie 2021, ora 17:02
9123 citiri
O viata mai sanatoasa in noul an? Incearca smoothie-uri preparate la blender!

A trecut Revelionul, a inceput un an nou, pe care ni-l dorim mai bun si la inceputul caruia cu totii ne facem planuri pentru a trai mai sanatos si de a face mai multe pentru noi. Una dintre rezolutiile cele mai comune este tocmai asta: mancatul mai sanatos si, de ce nu, pierderea in greutate.

Iar una din celw mai la indemana metode de a pierde din greutate, in timp ce alimentatia ramane una sanatoasa este sa bem smoothie-uri. Pentru asta avem nevoie doar de un blender si de acces la internet, unde gasim o multime de retete potrivite pentru diverse ocazii.

Un blender este ideal pentru orice anotimp, dar cu atat mai mult iarna cand consumam, de regula, mai putine fructe si legume proaspete, iar corpul nostru are nevoie de vitamine si hidratare extra.

Blendere - oferte (eMAG)

Vedetele de peste Ocean, dar nu numai, au facut ca si la noi sa ajunga in ultima perioada moda "sucurilor verzi". Acestea nu sunt altceva decat smoothie-uri care se pot prepara dintr-o multime de ingrediente ce se pot combina spectaculos intr-un blender.

Smoothie este o bautura mai densa -compusa din fructe, legume, nuci, alune, lactate si multe alte alimente benefice pentru sanatate- care este atat de satioasa, incat poate chiar sa inlocuiasca una dintre mesele zilei sau sa fie o gustare delicioasa. Tot ce ai nevoie pentru o astfel de bautura este, asa cum ziceam, un blender!

Si sucurile verzi pot avea o multime de intrebuintari si beneficii, in functie de ingredientele folosite. De exemplu, un foarte bun smoothie digestiv cuprinde urmatoarele ingrediente: 1 morcov, 1 tulpina de telina, doua linguri de iaurt natural, o lingurita de chia macinata si jumatate de castravete. Toate acestea trebuie trecute prin blender si obtii o bautura gustoasa si sanatoasa.

Blendere - descopera ofertele zilei

Pentru un smoothie antiinflamator, trebuie sa adaugi in blender o jumatate de avocado, un pumn de fructe de padure, un pumn de boabe de struguri, 150 de mililitri de ceai verde si o lingura de ulei de masline extravirgin.

Retete smoothie pentru blender

Vrei sa te protejezi iarna de raceala? Nimic mai simplu. Adauga in blender un morcov, o "ramurica" de broccoli, un mar, sucul de la jumatate de lamaie si o bucatica de circa 2,5 cm de ghimbir.

Pentru mai multa energie, poti incerca urmatoarele ingrediente: o para, 175 de mililitri de lapte de migdale, o lingurita de turmeric, o bucata de 2,5 cm de ghimbir si o lingurita de scortisoara macinata. Toate amestecate in blender pentru o bautura senzationala si sanatoasa.

O alta reteta de smoothie facut la blender care iti da energie suplimentara - mai ales daca nu-ti place cafeaua si vrei ceva inlocuitor - este urmatoarea: doi morcovi medii, o banana, o lingura de unt de arahide si 150 de mililitri de lapte.

Untul de arahide iti asigura energia, bananele sustin rezistenta la efort, iar morcovii sunt plini de vitamine. Daca nu poti sa bei lapte de vaca, poti inlocui acest ingredient cu lapte de soia sau de migdale, care au la fel de multe beneficii pentru sanatate, daca nu chiar mai multe.

Evident, poti sa-ti creezi propria reteta de smoothie la blender, in functie de imaginatia si de preferintele tale.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
#blender, #Smoothie, #viata sanatoasa , #viata sanatoasa