Combate in mod natural simptomele sindromului premenstrual

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 08:47 4926 citiri
Foto: Arhiva

Sindromul premenstrual este de multe ori un subiect tabu, iar uneori subiect de gluma, insa o femeie stie exact ce inseamna asta si cat de greu este de suportat, mai ales atunci cand simptomele sale sunt destul de grave. O idee buna ar fi combaterea acestor simptome in mod natural.

Printre simptomele sindromului premenstrual, cunoscut ca PMS, se numara modificarile starii de dispozitie, pofta de ceva dulce, durerile de cap, de burta sau musculare si disconfortul fizic, precum balonarea, sensibilitatea sanilor si insomnia, aminteste Care2.

Sindromul premenstrual - Ce spune medicul?

Exercitiile facute in mod regulat seara pot atenua aceste mici probleme ce iti pot face viata imposibila uneori.

Asculta-ti corpul si dormi atunci cand simti nevoia. Preferabil ar fi ca in aceasta perioada sa dormi mai mult decat de obicei. Daca lucrezi opt ore pe zi, incearca sa adormi ceva mai devreme decat in mod normal.

Adapteaza-ti dieta. Cand incep aceste simptome, taie din cofeina, alcool si alimentele sarate. In cazul in care ai dureri de stomac incearca sa mananci mai putin si mai des decat de trei ori pe zi. In acest fel o sa reduci presiunea de pe abdomen.

Aceste simptome sunt legate si de un deficit de calciu, asa ca asigura-te ca asimilezi 1.200 de miligrame pe zi. De asemenea, vitamina E este esentiala si trebuie sa consumi cam 260 mg pe zi.

In timpul acestei perioada nu o sa retii apa, dar 200 de miligrame de magnezeiu o sa faca diferenta.

Depresia este intalnita in cazul PMS, iar 100 de miligrame de vitamina B6 te vor ajuta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News