Cistita, tratata cu un spray nazal pe baza de oxitocina?

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 15:13 3676 citiri

Hormonul care este eliberat in organism in momentul in care doi indragostiti se cuibaresc unul la pieptul celuilalt sau cand o mama isi alapteaza copilul pare sa fie ingredientul-minune in vindecarea cistitei interstitiale, cred cercetatorii americani.

Cercetatorii de la Universitatea din Alabama au observat ca simptomele acestei boli scadeau vizibil dupa ce femeile alaptau, respectiv cand nivelul oxitocinei era foarte ridicat. Folosindu-se de aceasta descoperire, ei au creat un spray nazal care are la baza hormonul oxitocina, relateaza Daily Mail.

In prezent, 50 de femei care prezinta zilnic simptome ale cistitei interstitiale sunt tratate cu acest spray nazal, avand voie sa pulverizeze o data pe zi in fiecare nara. Ele vor trebui sa tina un jurnal, in care sa noteze felul in care se simt in urma acestui tratament. Rezultatele vor fi facute publice in cel mai scurt timp.

Se crede ca acest hormon, oxitocina,are proprietati analgezice si antiinflamatorii. Spre deosebire de alte feluri de cistita, aceasta se pare ca nu este cauzata de o bacterie, drept urmare neputandu-se prescrie antibiotic.

Cum nu exista un tratament, se merge pe ameliorarea simptomelor, cum ar fi durerea, mai ales in timpul actului sexual, dar nu numai, si urinarea frecventa, uneori si de 60 de ori pe zi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News